CinemaCon-raportti osa 2: Tuleeko Seth Rogenista uusi John Belushi?

2.4.2014 11:19

20th Century Fox aloitti esityksensä CinemaConissa räväkästi kuumien sambarytmien tahdissa, kun monenkirjaviin höyhenpäähineisiin sonnustautunet sambatanssijat valtasivat Caesars Palacen Colosseum-teatterin Rio 2-leffan tunnusmusiikin säestyksellä. Amazonin siivekkäistä kertovan animaation jatko-osassa höyheniään pörhistelevät tuttujen tipujen ohella myös muutamat uudet hahmot. Sambaajien poistuttua Foxin hallituksen puheenjohtaja Jim Gianopulos esitteli Leslie Mannin ja Cameron Diazin, jotka saapuivat yleisön eteen kertomaan komediastaan Se toinen nainen, jonka Suomen ensi-ilta on 25.4.

Duon keskinäinen jutustelu oli pikkutuhmuuksien ja sanaleikkien sävyttämää. Vuoden komedia-tähtenä palkitun Mannin (Paksuna) esittämä Kate ja Diazin (Bad Teacher) Carly punovat elokuvassa kostosuunnitelman Katen petollisen miehen Markin (Nikolaj Coster-Waldau) päänmenoksi. Mark kun seurustelee avioliiton ohessa Carlyn kanssa, ja yllättäen kuvioihin astuu myös toinen ”toinen nainen”. Fyysisen komedian on ohjannut Nick Cassavetes (My Sister’s Keeper). Diaz nähdään tänä vuonna myös Sonyn roisissa komediassa Sex Tape, jossa rutiinien uuvuttama aviopari (Diaz ja Jason Segel) kuvaa arjen piristykseksi kotipornovideon, mutta huomaa kauhukseen seuraavana aamuna, että mestariteos on lähetetty vahingossa tutuille, sukulaisille ja työkavereille. Paniikki se tulee vähemmästäkin tässä Jake Kasdanin ohjaamassa komediassa. Ohjaaja luotsaa myös tulevaa Bad Teacher 2 -leffaa.

Toimintaelokuvien suhteen Foxin kesän kassamagneeteiksi tähtäävät Matt Reevesin (Cloverfield) ohjaama Apinoiden planeetan vallankumous ja X-Men: Days of Future Past, jossa X-Men-trilogian alkuperäiset hahmot yhdistävät voimansa itsestään nuorempien versioiden kanssa, jotka nähtiin X-Men: First Class -elokuvassa. Eri aikatasoille joudutaan, kun Wolverine (Hugh Jackman) lähetetään menneisyyteen muuttamaan historiaa ja tapahtumia, jotka aiheuttavat sekä mutanttien että ihmisten tuhon. Sarjan ohjaajaksi palaa Bryan Singer. Elokuvassa hypitään vaivatta nykyisyyden ja menneisyyden välillä, josta on hyötyä valtavasta ilma-aluksesta pudotettujen jättitaistelijoiden nujertamiseksi. Näytettyjen kohtausten perusteella metalliset vihulaiset ovat niskan päällä, mutta mutantithan eivät tunnetusti anna koskaan periksi. Toimintaseikkailun ensi-ilta on 23.5. Henkilökohtaisesti Apinoiden Planeetan vallankumous vaikutti mielenkiintoisemmalta ja hyvin intensiiviseltä, mutta 18.7. ensi-iltaan tulevasta elokuvasta lisää Andy Serkisin haastattelun kera toukokuun Episodissa.

Foxin tulevia supersankarikategoriaan kuuluvia elokuvia on myös Matthew Vaughnin (X-Men: First Class) ohjaama The Secret Service, jonka pääosassa nähdään Colin Firth (The Railway Man). Olin lähes pudota tuoliltani, kun näin Firthin taltuttamassa öykkäreitä brittipubissa sateenvarjollaan, jonka jälkeen hän palaa rauhallisesti pöytäänsä nauttimaan viimeiset kulaukset oluestaan. Vaughn ei olisi halunnut näyttää kohtauksia keskeneräisestä elokuvastaan, mutta näkemäni perusteella elokuva lupaa Layer Caken kaltaista tyylittelyä ja Firthin roolissa, jossa harva voisi kuvitella näkevänsä hänet. Lyhyen tiiserin valossa elokuva näyttää todella lupaavalta.

CinemaConissa näytettiin vain muutama elokuva kokonaan. Yksi niistä oli Universalin Neighbors. Kyseessä on Seth Rogenin (This Is the End) komedia, jossa dildo- ja seksuaalissävytteiset vitsit eivät lopu kesken. Hulvaton komedia kertoo Radnerin nuoresta parista (Rogen ja Rose Byrne), jonka perheidyllin rikkoo naapuriin muuttava yliopiston oppilaskunta Teddyn (Zac Efron) johdolla. Äänekkääseen juhlimiseen tähtäävä oppilaskunta saa pariskunnan raivoihinsa, sillä heillä on pieni vauva. Järkipuhe ei tunnu tepsivän naapureihin, joten Radnerit joutuvat turvautumaan koviin otteisiin. Komedia tuo mieleen briljantin Old Schoolin ja Delta-jengin, jonka pääosissa ollut John Belushi näytteli aikoinaan myös Naapurit-nimisessä komediassa (1981). Kyseessä ei ole saman elokuvan uusi versio, sillä Belushin tähdittämässä komediassa sekopäinen pariskunta muuttaa rauhaa rakastavan miehen naapuriin. Kyseessä on ennemminkin vivahde-ero.

Johanna Juntunen

Kirjoittaja on Episodin Hollywoodin-kirjeenvaihtaja.

Lisää aiheesta:
Guardians of the Galaxy vaikuttaa koomisemmalta kuin muut Marvel-leffat

Lisää luettavaa