Tuomiolla elokuvafranchiset: Terminatorista tuli lypsylehmä

29.8.2014 08:30

Terminator-sarjan viides osa Terminator: Genisys saa ensi-iltansa vuonna 2015. Elokuva jatkaa suosittua franchisea, mutta odotukset eivät ole korkealla.

”Schwarzenegger palaa rooliin, mutta kyllähän sitä samalla vähän herää epäilys, että kuinka hyvä se lopputulos on. Olisin mieluummin nähnyt, että James Cameron olisi palannut ohjaamaan”, toteaa Jussi Huhtala.

”Terminator on kolmosesta lähtien – kun Cameron jättäytyi pois – ajautunut Matrix ja Alien-sarjojen kohtaloon, että jokainen jatko-osa on edeltäjäänsä huonompi”, arvioi Joonas Alanne.

Keskustelu laajenee lopulta kattamaan laajemminkin koko franchiseihin perustuvaa elokuvabisnestä. Jokaisesta elokuvasta pyritään nykyään rakentamaan sarjaa vaikka väkisin.

Positiivisena esimerkkinä nostetaan kuitenkin esiin Apinoiden planeetta-elokuvasarja, jonka reboot on onnistunut keskustelijoiden mielestä yllättävän hyvin.

”Ensimmäinen uusi Apinoiden planeetta oli oikein hyvä ja tämä Apinoiden planeetan vallankumous, uudelleenkäynnistetyn franchisen jatko-osa on  myöskin oikein toimivaa  viihdettä”, sanoo Jouni Vikman.

(Episodi/JA)

Lisää luettavaa