Tänään tv:ssä: Tämä Sylvester Stallonen kirjoittama pikkuleffa voitti yllättäen parhaan elokuvan Oscarin

Tänään nähdään televisiossa Sylvester Stallonen läpimurtoelokuva Rocky. Stallone esittää b-luokan nyrkkeilijää nimeltä Rocky Balboa, joka tunnetaan myös nimellä Italialainen ori. Päivätöikseen hän perii velkoja Philadelphian kaduilla. Nyrkkeilijänä Rockyn ura tuntuu olevan ohi, eikä edes manageri Mickey (Burgess Meredith) tunnu enää uskovan hänen kykyihinsä.

23.5.2016 06:27

Rocky saa elämänsä tilaisuuden kun raskaan sarjan hallitseva mestari Apollo Creed (Carl Weathers) valitsee hänet yllättäen vastustajakseen mestaruusotteluun. Kyseessä on pelkkä mainostemppu eikä Rockyn voittoon usko kukaan. Otteluun valmistautuminen vaatii pitkiä juoksulenkkejä ja lukuisia punnerruksia, mutta siitä tulee Rockyn elämän käännekohta. Treenauksen ohella kehittyy Rockyn ja ujon lemmikkikaupan myyjän Adrianin (Talia Shire) rakkaustarina.

Rocky on nopeasti kirjoitettu ja kuvattu pienen budjetin elokuva, joka voitti yllättäen parhaan elokuvan Oscarin. Sitä ennen vain muutamassa pikkuroolissa esiintyneestä Stallonesta tuli itse käsikirjoittamansa elokuvan myötä supertähti. Neljänkymmenen vuoden jälkeenkin se on voimakas elokuvakokemus.

Rocky esitetään Hero-kanavalla maanantaina 23.05.2016 klo 21.00.

Lisää luettavaa