Aki Kaurismäki kilpailee Kultaisesta karhusta

Aki Kaurismäen käsikirjoittama ja ohjaama elokuva Toivon tuolla puolen on valittu Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjaan.

15.12.2016 14:37

Festivaalin kilpasarjasta julkistettiin tänään ensimmäiset 10 elokuvaa. Kilpasarjan puheenjohtajana nähdään tällä kertaa hollantilainen elokuvaohjaaja Paul Verhoeven (RoboCop, Basic Instinct, Elle).

Berliinin elokuvajuhlat on yksi maailman merkittävimpiin elokuvatapahtumiin lukeutuva festivaali ja se järjestetään nyt 67. kerran. Festivaalin kilpasarjaan valitaan vuosittain noin 25 kansainvälistä ensi-iltaa kisaamaan festivaalin pääpalkinnosta, Kultaisesta karhusta. Berliinin elokuvajuhlat järjestetään 9.-19. helmikuuta 2017.

Valtaosa Kaurismäen 80-luvun lopulla ja 90-luvulla ohjaamista elokuvista sai ensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlilla. Uudella elokuvallaan Kaurismäki palaa uransa alkuvaiheiden kotifestivaalille.

Alkusyksystä Helsingissä kuvattu Toivon tuolla puolen kertoo suomalaisesta kauppamatkustajasta ja syyrialaisesta pakolaisesta, joiden polut risteävät. Elokuva tulee Suomessa valtakunnalliseen teatterilevitykseen 3. helmikuuta.

Toivon tuolla puolen on Kaurismäen Le Havre -elokuvasta alkaneen satamakaupunki-trilogian toinen osa. Elokuvan pääosissa nähdään Sherwan Haji ja Sakari Kuosmanen. Sivuosissa nähdään Janne Hyytiäinen, Nuppu Koivu, Ilkka Koivula ja Simon Hussein Al-Bazoon. Elokuvassa esiintyvät myös mm. Kaija Pakarinen, Kati Outinen, Tommi Korpela ja Tuomari Nurmio.

Lisää luettavaa