Arrival-ohjaaja jatkaa scifin parissa vielä Blade Runnerinkin jälkeen – työn alle todellinen tieteisklassikko

Kanadalainen Denis Villeneuve on tämän hetken kiinnostavampia ohjaajia. Kehuttua ja hehkutettua Arrivalia edelsivät tummansynkeä Sicario, psykedeelinen Enemy sekä rankka trilleri Vangitut. Seuraavaksi ohjaajalta saa ensi-iltansa Blade Runner 2049, Ridley Scottin mestariteoksen jatko-osa.

1.2.2017 21:01

David Lynch yritti parhaansa oman Dyyni-filmatisointinsa kanssa. Elokuvan kohtaloksi koitui kuitenkin studiomogulien oikeus tehdä elokuvan viimeinen leikkaus. Lynch oli muutenkin yrittämässä mahdotonta, sillä Dyyni-kroniikka on kirjallinen mammuttiteos, jota ei niin vain voi tiivistää muutamaan tuntiin. Siitä pitäisi tehdä moniosainen elokuvasarja.

Myös chileläinen eksentrikko, maagikko, kirjailija, elokuvantekijä ja taiteilija Alejandro Jodorowsky on pyrkinyt tekemään oman versionsa Dyynistä jo monen vuosikymmenen ajan. Jodorowskyn loputtomasta savotasta tehtiin vuonna 2013 dokumentti, Jodorowsky’s Dune. Se on kiehtova kuvaus niin ohjaajasta itsestään kuin mammuttimaisesta Dyynistäkin.

Dyynin kirjoittaneen Frank Herbertin poika Brian vahvisti Twitterissä, että Legendary Pictures on pestannut kanadalaisen visionäärin, Denis Villeneuven Dyynin johtoon. Twiitti vahvistaa myös, että Dyyni ei jää yksittäiseksi teokseksi, vaan siitä on tulossa useampi osa.

Vaikka Lynchin Dyyni on monen mielestä epäonnistunut teos, niin on se silti kulttimaineessa. Ehkäpä kuitenkin nyt saamme vihdoin ja viimein alkuperäisteoksensa arvoisen elokuvasarjan.

Kuva: Jodorowsky’s Dune

Lähde: Empire

Lisää luettavaa