Blu-ray-arvio: Tämä kauhuklassikko on elokuvahistorian suurimpia saavutuksia

8.10.2015 17:35

Viisi nuorta aikuista todistaa enemmän makaaberia mielisairautta kuin olisi ikinä toivonut helteisenä kesäiltapäivänä, joka johti modernin kauhuelokuvan syntyyn.

Sally Hardesty (Marilyn Burns) ja hänen rullatuoliin sidottu Franklin-veljensä (Paul A. Partain) ovat kesäisellä automatkalla kolmen ystävänsä kanssa syvällä Texasin sydänmailla, kun helvetti nousee kyytiin sekopäisen liftarin (Edwin Neal) muodossa. Mutta se on vasta alkusoitto tapahtumille, joiden kauhu on sanoinkuvaamatonta.

Tobe Hooperin alkuperäinen klassikko on elokuvahistorian suurimpia saavutuksia, jonka brutaali voima ja säälimätön teho eivät ole menettäneet teräänsä yli 40 vuodessa. Kyseessä on kauhun historian realistisin saavutus, jonka päällekäyvä raivo on ainutlaatuista.

Monien julkaisujen jälkeen dvd:nä ja blu-rayna on nyt tarjolla täydellisesti restauroitu 4K-versio, joka sai ensi-iltansa viime vuonna Cannesissa. Sen ympärille on koostettu elokuvan tallennehistorian toistaiseksi runsain kokoelma ekstroja, joiden yhteiskesto on yli neljä tuntia.

Tuomas Riskala

Elokuva ★★★★★
Ekstrat ★★★★★

The Texas Chain Saw Massacre. 40th Anniversary. Yhdysvallat 1974. Dvd & blu-ray. Julkaisupäivä 4.9.2015.

Lisää luettavaa