Blu-ray-arvio: Tämän elokuvan K16-ikäraja on melkoista liioittelua

25.8.2014 22:00

Robert Redfordin esittämä mies purjehtii yksin keskellä autiota Intian valtamerta, kun hänen alukseensa törmää ajelehtiva kontti. Hiljalleen aluksen vauriot ja luonnonolot saattavat neuvokkaan miehen yhä tukalampaan tilaan, kun pelastusta ei ala näkyä eikä kuulua.

Lähes sanaton All is Lost rakentuu puhtaasti Redfordin roolisuorituksen varaan. Sitä tukee J.C. Chandorin ohjaus, joka välillä menee yhä uusia ongelmia määrätietoisesti ratkaisevan miehen iholle, välillä ottaa etäisyyttä esitelläkseen yksinäistä sankaria vastaan nousevien ongelmien kasaantumista.

Lopulta toimeliaisuudesta tulee vain pyristelyä ja neuvokkaankin miehen on hyväksyttävä oma pienuutensa ja avuttomuutensa valtavassa maailmassa.

Elokuva on koukuttavalla tavalla jännittävä, mutta suomalainen ikäraja 16 on melkoista liioittelua. Blu-raylla on lisänä muutama pariminuuttinen haastattelukooste, dvd:llä ei niitäkään.

Jouni Vikman

Elokuva ★★★★
Blu-ray ekstrat ★★

All is Lost. Yhdysvallat 2013. Ohjaus ja käsikirjoitus J.C. Chandor. Pääosassa Robert Redford. Ikäraja 16. Dvd & blu-ray. Julkaisupäivä 16.7.2014.

Lisää luettavaa