Blu-ray: Ensimmäinen Indy on edelleen ylittämätön

2.10.2012 14:42

Indiana Jones -elokuvat on julkaistu kokoelmana aiemminkin, mutta silloin elettiin vielä dvd-aikakautta eikä neljättä seikkailua Kristallikallon valtakunta ollut vielä julkaistu. Nyt koko nelikko on saatavana blu-ray-boksissa, jossa on teknisesti erinomaisen kuvan ja äänen lisäksi hulppea määrä tasokasta lisämateriaalia.

Jokainen leffa on omalla levyllään, joilla on lisänä vain trailereita, koska Steven Spielberg ei halua elokuviinsa kommenttiraitoja. Viides levy on pyhitetty kokonaan ekstroille, joista suurin osa on tosin julkaistu aiemminkin. Dokumentit ja koosteet tarjoavat valtavasti taustatietoa elokuvasta, oli sitten kiinnostunut hurjista stunteista, eksoottisista kuvauspaikoista tai tekijöiden muisteloista.

Mahdollista viidettä Indiana Jones -elokuvaa odotellessa voi ekstrojen lisäksi tarkistaa kantansa saagan eri elokuvien tasosta. Ensimmäinen elokuva on edelleen ylittämätön, ja lähes kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen ilmestynyt nelososa tuntuu edelleen lievältä pettymykseltä. Kokonaisuutena sarja on kuitenkin kiistämätön elokuvahistorian klassikko.

Jussi Huhtala

Kadonneen aarteen metsästäjät ★★★★★
Tuomion temppeli ★★★★
Viimeinen ristiretki ★★★★
Kristallikallon valtakunta ★★★
Ekstrat ★★★★★

Indiana Jones: The Complete Adventures. Yhdysvallat 1981/1984/1989/2008. Ohjaus Steven Spielberg. Pääosissa Harrison Ford, Karen Allen. Ikäraja 16. Blu-ray. Julkaisupäivä 26.9.2012.

Lisää luettavaa