Böö! 13 pelottavaa kauhuelokuvaa, jotka voit katsoa Netflixistä – älä menetä yöuniasi!

Halloween lähestyy, ja se on tunnetusti kauhuelokuvien aikaa!

20.10.2016 07:00

Kokosimme Netflixin ohjelmistosta 13 pelottavaa kauhuelokuvatärppiä. Olemme jakaneet leffat kolmeen osioon.

1. Uhka vai mahdollisuus?

The Babadook (2014)
Iltasatuhetket muuttuva painajaisiksi, kun lastenkirjan pelottava kummajainen alkaa vainota pikkupoikaa ja hänen äitiään.

Bait (2012)
Tsunamista pelastautuneet nuoret jäävät loukkuun tavarataloon, joka on jäänyt veden alle. Lisäongelmia tuottavat verenhimoiset hait.

Creep (2014)
Found footage -leffa kertoo freelancer-videokuvaajasta, joka saa toivotun työkeikan vastattuaan ilmoitukseen. Keikkaa varten pitää matkustaa kaukaiseen vuoristokylään. Toimeksiantajalla on outoja toiveita.

Invitation (2015)
Mies saa kutsun ex-vaimonsa järjestämille illalliskutsuille. Mukana on myös ex-vaimon uusi miesystävä. Tunnelma on lievästi sanottuna pahaenteinen.

Oculus (2013)
Sisarukset yrittävät toipua vanhempiensa traagisesta kuolemasta, joka tapahtui kymmenen vuotta aiemmin, kun he olivat lapsia. Nyt kun Tim ja Kaylie ovat aikuisia, he haluavat selvittää mitä tapahtui.

Shhh (2016)
Syrjäisessä metsämökissä asuva (miksi ihmeessä!?) kuulovammainen kirjailija saa piinaajakseen naamioituneen murhaajan, joka ilmestyy ikkunan taakse.

The Nightmare (2015)
Tämä ei ole se Salkkarit-elokuva vaan dokumentti, joka kertoo unihalvauksesta. Se on painajaismainen tila, jossa ihminen ei ole unessa muttei täysin hereilläkään – eikä pysty liikkumaan.

2. Oletko nähnyt nämä?

Ghost Ship (2002)
Kansainvälisillä vesillä ajelehtivat alukset ovat vapaata riistaa, mutta tämä laiva pitää sisällään kammottavan salaisuuden.

Hostel (2005)
Eli Rothin kidutuspornoelokuvassa kolme reppureissaajaa etsii Euroopasta seksiä ja biletystä, joten vinkki vapaamielisestä slovakialaisesta retkeilymajasta kuulostaa unelmakohteelta. Perillä heitä odottaa porakone ja moottorisaha.

Kauhun oppitunnit (1998)
Robert Rodriguezin scifiä ja kauhua sekoittavassa elokuvassa ulkoavaruuden muukalaiset hyökkäävät kouluun, ja oppilaiden on ryhdyttävä vastarintaan.

3. Klassikko-osasto

Hohto (1980)
Ohjaajanero Stanley Kubrick tarttui kauhun mestarin Stephen Kingin teokseen. Jack Nicholson tekee uskomattoman hienon roolisuorituksen kirjailijana, joka etsii työrauhaa syrjäisestä hotellista.

Manaaja (1973)
William Friedkinin ohjaustyö on monien mielestä kaikkien aikojen pelottavin kauhuelokuva. Tyttö joutuu pahan hengen riivaamaksi, ja kaksi pappia ryhtyy manaamaan riivaaja ulos hänestä.

Painajainen Elm Streetillä (1984)
Lapsisurmaaja Freddy Krueger kummittelee pikkukaupungin teinien painajaisissa. Wes Cravenin ohjaustyö aloitti suositun elokuvasarjan. Netflixistä löytyy myös vuoden 2010 uusintaversio.

Rosemaryn painajainen (1968)
Roman Polanskin ohjaustyössä nuori aviopari muuttaa uuteen kotiin ja saa naapurikseen iäkkään pariskunnan. Tulevan äidin (Mia Farrow) raskausaika muuttuu vähitellen painajaiseksi.

Elokuvat olivat katsottavissa Suomen Netflixissä lokakuussa 2016. Muutokset mahdollisia.

Lisää luettavaa