Clip-lyhytelokuvafestivaali uudistuu

26.3.2015 15:21

Seinäjoella tänä vuonna 25. huhtikuuta järjestettävä Clip-lyhytelokuvafestivaali uudistuu radikaalisti. Aikaisemmin vain opiskelijoiden lyhytelokuvia esittänyt festivaali on ollut vain näytöstilaisuus, jossa esitettiin lähetetyt elokuvat avoimelle yleisölle.

Tuleva lyhytelokuvafestivaali järjestetään kilpailun muodossa. Opiskelijat osallistuvat joukkueina. Heille lähetetään kaksi viikkoa ennen tapahtuman alkua aiheet, joiden perusteella he voivat ideoida ja käsikirjoittaa elokuvansa, jotka viimeistellään tapahtumapäivänä. Kilpailupäivän lopuksi on illalla esitystilaisuus, jossa alan ammattilaiset arvioivat tehdyt elokuvat ja antavat niistä palautetta.

Tuomareina on muun muassa ohjaaja Taru Mäkelä (Eila, Rampe ja Likka, Mieletön elokuu, Varasto), Pekka Pohjoispää (mr. Orange Films), Mikko Soukkala (Bottomland Productions, Anselmi, nuori ihmissusi) ja Jukka Saarela (Seinäjoen Ammattikorkeakoulu.)

Tämän vuoden voittajaelokuva esitetään osana Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaalin ohjelmistoa. Ilmoittautuminen loppuu 31.3.

Lisätietoa tapahtumasta: Clip-festivaali

(Kuva: WikimediaCommons)

(Episodi/EH)

Lisää luettavaa