Dome Karukoski kymmenen maailman kiinnostavimman elokuvaohjaajan listalle

3.12.2013 12:12

Hyvä Suomi! Arvovaltainen yhdysvaltalainen viihdealan julkaisu, elokuva-alan raamatuksikin tituleerattu Variety on valinnut elokuvaohjaaja Dome Karukosken 10 Directors to Watch -sarjaan, joka esittelee vuoden 2013 kiinnostavimmat elokuvaohjaajat.

Variety on vuodesta 1996 alkaen julkaissut erittäin arvostettua 10 Directors To Watch -listaa, jolle lehden toimittajat ja kriitikot valitsevat kymmenen elokuvaohjaajaa. Erittäin arvostettu lista koostuu ohjaajista, joiden elokuvia kannattaa valitsijaraadin mukaan seurata. Aiemmin listalla ovat olleet muun muuassa Christopher Nolan (Memento, 2000), Wes Anderson (Lurjukset, 1996), George Clooney (Vallan kääntöpuoli, 2011), Benh Zeitlin (Beasts of the Southern Wild, 2012) ja Ben Affleck (Argo, 2012). Karukosken esimerkkielokuvana on Leijonasydän (2013).

Ohjaajat esitellään joulukuun 17. päivä julkaistavassa Varietyn numerossa. Lisäksi kyseisten ohjaajien kymmenen elokuvan sarja esitetään Palm Springsin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla, ja ohjaajat saavat virallisen kunnianosoituksensa festivaalibrunssilla 5.1.2014.

– Onhan tämä aivan upea juttu. Olin hetken sanaton, kun asiasta ilmoitettiin, hämmästelee harvemmin sanattomaksi menevä Dome Karukoski lehdistötiedotteen mukaan.

– Tämä auttaa Leijonasydämen ja muiden elokuvieni kansainvälistä levitystyötä huomattavasti. Ja onhan se innoittavaa, että kaikista tuhansista ehdokkaista raadin mieleen ovat jääneet juuri minun elokuvani.

Teattereissa parhaillaan pyörivä Leijonasydän on Karukosken viides pitkä elokuva. Parhaillaan hän työstää seuraavaa elokuvaansa Mielensäpahoittaja ja miniä, joka ilmestyy ensi vuonna.

Linkki: Varietyn juttu aiheesta

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa