Dvd-arvio: James Gandolfinin viimeinen päärooli – elokuva jota ei voi inhota

22.10.2014 19:00

Hyvinvoivaan aurinkoiseen Yhdysvaltain länsirannikon lähiöön sijoittuva Enough Said on hyväntuulinen ja kevyt ihmissuhdedraama. Se käsittelee pieniä keskiluokkaisia ihmissuhdeongelmia, mutta tekee sen sellaisella lämmöllä, että lopputulosta on vaikea suoranaisesti inhota.

Inhoamista vaikeuttavat vielä Julia Louis-Dreyfus ja edesmennyt James Gandolfini, jotka tekevät pääparista kokonaisilla roolisuorituksillaan sympaattisen ja samastuttavan kaksikon. Evan ja Albertin ensitreffit ovat täynnä pieniä herkullisia detaljeja. Samaan tapaan rakkauteen tulevat rypyt tuntuvat tutuilta.

Kolmiodraaman täydentää Albertin ex-vaimo (Catherine Keener), johon Eva tutustuu sattumalta. He ystävystyvät ennen kuin Evalle käy ilmi tämän yhteys seurustelukumppaniinsa.

Enough Said sanoo nimensä mukaan tarpeeksi, ei sen enempää. Se on tunteisiin onnistuneesti vetoavaa, helposti unohdettavaa viihdettä. Siitä pitääkseen täytyy ensin hyväksyä, että näillä hahmoilla menee oikeastaan ihan tosi hyvin.

Ekstroina poistettuja kohtauksia ja muutaman minuutin esittelyt tekijöistä ja itse elokuvasta.

Anton Vanha-Majamaa

Elokuva ★★★
Ekstrat ★★

Enough Said. Yhdysvallat 2013. Ohjaus ja käsikirjoitus Nicole Holofcener. Pääosissa Julia Louis-Dreyfus, James Gandolfini, Catherine Keener. Ikäraja 7. Dvd & blu-ray. Julkaisupäivä 24.9.2014.

Lisää luettavaa