Dvd-arvio: Terry Gilliam ja Christoph Waltz selvittävät elämän tarkoitusta

20.10.2014 10:41

Terry Gilliamin viimeisin ohjaustyö The Zero Theorem ei meillä päässyt teattereihin. Se on tietenkin valitettavaa, mutta toisaalta ei ole ihmetytä, että näin outo elokuva ei kiinnostanut levittäjiä.

Christoph Waltz
esittää kaljupäistä tietokoneohjelmoijaa, joka puhuu itsestään me-muodossa ja yrittää selvittää elämän tarkoitusta synkässä tulevaisuuden maailmassa. Ja kuten Gilliamin elokuvissa on ennenkin nähty, Kafkalta ja Orwellilta vaikutteita saaneet byrokraatit tekevät päähenkilön elämän hankalaksi.

The Zero Theorem on sukua Gilliamin elokuville Brazil ja 12 apinaa, mutta se ei valitettavasti ole läheskään yhtä hyvä. Gilliam on nerokas elokuvantekijä, joka osaa luoda uskomattomia visuaalisia maailmoja ja kiehtovia psykologisia ulottuvuuksia. Tällä kertaa niistä ei vain ole syntynyt kunnollista elokuvaa.

Lisämateriaalina useita taustakoosteita, joissa nähdään väläyksiä kulissien takaa, esitellään visuaalisia tehosteita, lavasteita ja pukuja sekä haastatellaan näyttelijöitä. Blu-ray sisältää dvd:ltä puuttuvia koosteita sekä Gilliamin haastattelun.

Jussi Huhtala

Elokuva ★★
Dvd ekstrat ★★★
Blu-ray ekstrat ★★★★

The Zero Theorem. UK / Romania / Ranska / USA 2013. Ohjaus Terry Gilliam. Käsikirjoitus Pat Rushin. Pääosissa Christoph Waltz, Lucas Hedges, Mélanie Thierry. Ikäraja 12. Dvd blu-ray. Julkaisupäivä 6.8.2014.

Lisää luettavaa