Elokuvateatteriketjut kieltäytyvät esittämästä Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme -jatko-osaa

1.10.2014 11:56

Netflixin, IMAXin ja The Weinstein companyn suunnitelma julkaista tuleva Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend -elokuva yhtä aikaa sekä elokuvateattereissa IMAX-versiona että Netflixissä, on saanut isot teatteriketjut varpailleen.

Isoimmat ketjut, kanadalainen Cineplex, euroopan Cineworld ja jenkkien Cinemark ja Regal, ovatkin ilmoittaneet, että eivät aio esittää jatko-osaa lainkaan IMAX-teattereissaan. Sama koskee myös muita usealla julkaisualustalla ensi-iltansa saavia elokuvia.

Regalin tiedottaja Russ Nunley sanoo, että yhtiö ei halua ottaa osaa kokeileen, jossa sama tuote voidaan katsoa samaan aikaan IMAX-teatterissa ja 3-tuumaisella älypuhelimella. Nunley ilmoittaa, että jos erinomaisesta elokuvasta haluaa nauttia, on valinta näiden kahden välillä ilmiselvä. Myös muut teatteriketjut yhtyvät näihin sanoihin.

Nykyisen mallin mukaan uudet julkaisut pyörivät yksinoikeudella teattereissa kolme kuukautta, jonka jälkeen ne voidaan julkaista eri alustoilla. Isot teatteriketjut ovat yrittäneet vahvasti pitää tästä kiinni katsojakatoa pelätessään.

Voidaankin epäillä, että ketjujen yritys pitää kiinni teatterijulkaisuikkunasta ei johdu ainoastaan huolesta katsojien elokuvanautintoa kohtaan, vaan pikemminkin pelosta menettää iso osa ensi-iltatuloista.

(Episodi/ML)

 

Lisää luettavaa