George Clooney antoi nuorille Tomorrowland-vastanäyttelijöilleen ikimuistoiset lahjat

21.5.2015 15:21

Tomorrowland-elokuvan nuoret näyttelijät, amerikkalainen Britt Robertson ja englantilainen Raffey Cassidy, kertoivat Episodille Lontoossa kuinka yhteistyö supertähti George Clooneyn kanssa sujui.

Vasta 13-vuotias Cassidy nähdään Tomorrowlandissa kaikkitietävän Athenan roolissa, kun taas 25-vuotiaan Robertsonin esittämä teini-ikäinen mutta ikäistään vanhempi Casey on lapsellisen, keski-ikään ennättäneen Frankin (Clooney) kanssa samalla tasolla. Kun joukon nuorin ajaa autoa ja toruu vieressä kinastelevia tovereitaan, on selvää, että kypsyysroolit on käännetty päälaelleen hauskalla tavalla.

– Athena on enemmänkin vanha sielu nuoressa ruumissa kuin mitään muuta, Cassidy luonnehtii hahmoaan. – Hän on vähän kuin Caseyn ja Frankin äiti, hän suojelee heitä. Athena on ehkä vähän kypsempi kuin Casey tai Frank, mutta hän ei komenna tai mitään. Oikeastaan hän vain suojelee heitä.

Robertsonin Casey on puolestaan neuvokkaan Athenan peilikuva. Siinä missä Athena on nopea liikkeissään, Casey tietää mitä haluaa, muttei osaa toimia sen mukaisesti.

– Casey haluaa tehdä suuria asioita ja muuttaa maailmaa. Hän haluaa, että maailma olisi täynnä toivoa ja luovuutta, mutta hän ei tiedä miten sen voisi saavuttaa, Robertson muotoilee.

New York Comic-Con At Javitz CenterElokuvan lavasteissa ohjeistusta tai neuvoja ei ryhmän kesken kuitenkaan juuri vaihdeltu. Kokeneen Clooneyn vinkkejä tai apuja ei juuri tarvittu, sillä sekä Robertson että Cassidy ovat näytelleet useissa rooleissa nuoresta iästään huolimatta.

– En oikeastaan koskaan kysynyt neuvoja, Robertson kertoo. – Jos kysyisin neuvoa näyttelemiseeni, se ei olisi minusta kovin hyvä merkki osaamiseni suhteen.

Nuorempi Cassidy on vähän eri linjoilla.

– Jos minulla oli ongelmia jonkun kohtauksen kanssa, George auttoi, mutta ei hän istuttanut minua alas ja neuvonut yksityiskohtaisesti, Cassidy toteaa.

Eniten opittavaa olikin Cassidyllä, joka joutui opettelemaan kung-fua, vieraita kieliä ja autolla ajamista. Oikeaa ajokorttia ei nuorelle neidille kuitenkaan voitu vielä myöntää.

– Harjoittelin ajamista teoriatunneilla ja ajoharjoituksissa, englantilainen Cassidy myöntää ja virnistää. – Vaikkakin olin väärällä puolen autoa ja tietä…

Robertson naurahtaa raikuvasti. – Me amerikkalaiset taisimme sekoittaa pääsi totaalisesti, et pysty enää ikinä ajamaan Englannissa!

– Niinpä, Cassidy nauraa.

Tomorrowland_ammeIlmapiiri kuvauksissa oli kaksikon mukaan hyvin vapaa ja läheinen. Robertson kertoo, että kuvauksissa Clooney käyttäytyi kuten herrasmies vailla minkäänlaisia diivan elkeitä. Clooney on tuttu pilke silmäkulmassaan ylpeillyt, ettei hän tarvinnut minkäänlaista kosmeettista ehostusta keski-ikäiseen hahmoonsa.

– Ei, hänellä ei koskaan ollut meikkiä naamassaan, Robertson vahvistaa hymyillen. – Hän jopa muotoili hiuksensa itse. Tai no, oli hänellä hiusmuotoilija Waldo, mutta suurimman osan ajasta George laittoi hiuksensa itse.

– Eräässä kohtauksessakin nousimme järveen uponneesta kylpyammesta. Valmistautuessamme kohtaukseen George otti oman vesipullonsa ja ruiskutti vettä hiuksiinsa ja vaatteilleen, ihan oma-aloitteisesti.

Herrasmies Clooneylla oli maineensa veroinen tapa kiittää lahjakkaita nuoria näyttelijöitä yhteistyöstä.

– Me molemmat saimme Georgelta rannekorut joululahjaksi, Robertson hymyilee. – Ajattele nyt, jalokiviä Georgelta!

(EPISODI/Melinda Sulkama)

 

Lisää luettavaa