Marvel-leffan päätähti joutui kuntokuurille – oli 35 kiloa ylipainoinen

29.7.2014 12:41

Guardians of the Galaxy -supersankarielokuva on kuulunut vuosia Marvel-studion tuotantosuunnitelmaan. Sen hahmot eivät ole läheskään niin tunnettuja kuin suositut ja jo asemansa vakauttaneet Spider-Man, X-Men, Iron Man ja Avengers. Marvel haluaa kuitenkin esitellä katsojille myös uusia hahmoja tasaisin väliajoin.

Teksti Kirpi Uimonen, Lontoo

Marvel-studio on tullut tutuksi hulppeista supersankarielokuvista Iron Man, Hulk, Thor, Captain America ja The Avengers. Kun studion edustajat ilmoittivat Comic-Con-messuilla kesällä 2010 suunnittelevansa elokuvaa Guardians of the Galaxy -sarjakuvaan perustuvista hahmoista, vain tosisarjakuvafanit tiesivät mistä on kysymys.

Galaksin vartijat esiteltiin ensimmäisen kerran Marvel Super-Heroes -sarjakuvassa vuoden 1969 tammikuussa. Elokuva viidestä kummallisesta, pakon sanelemana yhteen liittäytyneestä antisankarista perustuu tarinan uudempaan, vuonna 2008 julkaistuun versioon.

Guardians of the Galaxy täydentää Marvelin supersankarielokuvagenreä. Aloimme miettiä siihen pohjautuvaa elokuvaa seitsemän vuotta sitten. Tavoitteemme on yhdistää kaikki Marvelin elokuvat toisiinsa, niin että niiden tarinat nivoutuvat yhteen. Julkaisemme jatko-osia parin vuoden välein, mutta haluamme esitellä katsojille myös uusia hahmoja, jotta Marvel-universumi pysyy kiinnostavana, elokuvan tuottaja Jeremy Latcham kertoo Lontoon lähellä sijaitsevalla Shepperton studiolla.

Elokuvan pääosan esittäjä, Chris Pratt, joutui todistelemaan kykyjään kerta toisensa jälkeen.

– Näin kuvia Chrisistä. Hänellä oli 35 kiloa ylipainoa, joten en halunnut häntä elokuvani päätähdeksi. Roolittaja Sarah Finn taas oli vakuuttunut hänen taidoistaan ja huijasi minut katsomaan Chrisin koe-esiintymistä. Hänen huumorinsa teki minuun vaikutuksen, Gunn muistelee.

– Painoin viime vuoden tammikuussa reilut 130 kiloa. En ole ollut ikinä ennen yhtä lihava. Painon nousuun oli monta syytä. Olin ollut hillittömällä kuntokuurilla Zero Dark Thirty -elokuvaa varten. Sen jälkeen halusin nauttia elämästäni. Puisto-osasto-sarjassa saan olla minkä kokoinen tahansa, joten en pistänyt pahaksi lihotuskuuria Mies joka antoi -komediaa varten. Kaiken lisäksi vaimoni, Anna Faris, oli raskaana, joten kerääntyneet sympatiakilot eivät haitanneet silloin, Chris puolustautuu.

Hänen isoveljensä pakotti Chrisiä laittamaan nettiin kuvan, jossa hän poseeraa alushoususillaan Zero Dark Thirty -trillerin kuvauksissa. Hauistenpullisteluselfiestä oli hyötyä, sillä Marvelin pomot näkivät sen.

– Olin varma viimeisellä testikierroksella, että en saa roolia. He pitivät koomisesta tyylistäni, mutta sanoivat, etten näytä sankarilta. Yllätyksekseni pomot antoivatkin minulle puoli vuotta aikaa treenata itseni kuntoon ja hankkivat minulle jopa personal trainerin, Chris kiittelee.

Siitä alkoi Chris Prattin mukautuminen Peter Quilliksi, pojaksi jonka avaruusolennot ovat kidnapanneet 8-vuotiaana ulkoavaruuteen. Guardians of the Galaxyssä hänet nähdään kolmikymppisenä aarteenmetsästäjänä, jonka maailma pyörii vain hänen oman napansa ympärillä. Hän on kuin irtolainen, jolla on muistona lapsuusvuosiltaan Sony Walkman -korvalappustereot ja JanSport-reppu.

– Tapaamme tarinan pääviisikon vankilassa, josta he karkaavat. Elokuvan kaikki hahmot ovat aluksi luopioita. Heille on iskostettu pienestä pitäen, että he ovat pahoja. Tarinan edetessä he löytävät uusia puolia itsestään, Gunn valottaa.
Chris Pratt pitää hahmoaan itsetehtynä sankarina.

– Hän on luultavasti nähnyt lapsena Tähtien sota -elokuvan ja alkoi sen innoittamana nimittää itseään Star Lordiksi. Aluksi kukaan ei tiennyt, kuka hän oli, mutta alkoivat kuitenkin toistaa nimeä. Vähitellen se iskostui muiden mieliin.
Tuottaja Jeremy Latcham uskoo, että uudelle supersankarielokuvalle on kysyntää.

– On jo vuosia sanottu, että supersankarielokuvat katoavat, mutta niille on aina vain kysyntää. Katsojat pitävät draamasta, spektaakkeleista ja seikkailuista. Kaiken lisäksi tässä elokuvassa on paljon huumoria. On hauskaa katsoa kuinka joukko yksilöitä, jonka ei pitäisi olla yhdessä eikä ainakaan sankareita, yrittävät onnistua tehtävissään.

Lisää luettavaa