Hollywoodissa kuviteltiin, että ensimmäinen Bourne-elokuva floppaa – mutta miksi?

Uusi Bourne-elokuva Jason Bourne saa kohta ensi-iltansa, mutta elokuvasarjan ensimmäisen osan tekeminen ei ollut helppoa.

26.7.2016 21:05

Suomalaisilla sukujuurilla siunattu Matt Damon tunnetaan Hollywoodissa tavallisena ja nöyränä miehenä, joka pitää urheilun katsomisesta ja lasten kanssa ajan viettämisestä. Damon sanoi kerran olevansa niin normaali, että jotkut ovat lähteneet huoneesta ja todenneet: ”Tuo tyyppi ei ollut elokuvatähti. Herranjumala!”

Huolimatta jokamiehen persoonastaan, hän on tähti, joka on yksi eniten rahaa studioille tienaavista näyttelijöistä. Oscar-palkintokin löytyy kaapista Will Hunting -elokuvasta, jonka hän myös käsikirjoitti Ben Affleckin kanssa.

Damon kertoi nyt haastattelussa, että Hollywoodissa ei uskottu ensimmäiseen Bourne-elokuvaan Medusan verkkoon. Yksi syy oli, että Damonin ura oli laskusuunnassa muutaman flopin jälkeen ja Medusan verkossakin oli huonot merkit ilmassa.

– En ollut saanut työtarjousta kuuteen kuukauteen, Damon muisteli.

– Sen (Medusan verkon) ensi-iltaa siirrettiin eteenpäin, sen kanssa viivyteltiin, oli uudelleenkuvauksia ja kaikki ajattelivat: ”Tämä kyllä epäonnistuu.” Lopulta se julkaistiin ja kaikki löysivät elokuvan, Damon selvitti.

Matt Damon oli Medusan verkon ansiosta jälleen kuuma nimi Hollywoodissa ja elokuvasarja on saanut jatkoa jo kolmen elokuvan verran. Viides Bourne-elokuva Jason Bourne saa ensi-iltansa 29. heinäkuuta.

Elokuvan traileri alla.

Lähde: The Telegraph

Lisää luettavaa