Homomiesten elämästä kertovassa sarjassa seksistä ei pelkästään puhuta

15.2.2014 14:56

HBO:n uutuussarja Looking kertoo kolmen gaymiehen elämästä San Franciscossa. Patrick on kolmikymppinen pelisuunnittelija. Hänen koulukaverinsa Agustín on kärvistelevä taiteilija. Ystäväporukan kolmas jäsen on kymmenisen vuotta vanhempi Dom, joka tuntuu jämähtäneen tarjoilijan hommiin.

Looking on ikään kuin Sinkkuelämää-sarjan homoversio, jossa trendikkäät kaupunkilaisnaiset on korvattu hyvännäköisillä miehillä. Ihmissuhteet ja seksi ovat jatkuvasti tapetilla, ja runsas dialogi on nokkelasti kirjoitettua. Seksistä ei pelkästään puhuta, vaan mukana on roisejakin kohtauksia. Visuaalisesti sarja on tyylikkään rosoinen, mutta henkilöhahmot vaikuttavat hieman stereotyyppisiltä. Lookingin miehet voivat olla joko karvaisia tai siloposkisia mutta aina komeita ja vartaloltaan trimmattuja. Edes sivuosista ei tunnu löytyvän yhtään ylipainoista lihansyöjää.

Neljän ensimmäisen jakson perusteella sarja vielä hakee muotoaan. Looking on laadukkaasti tuotettu sarja, mutta se ei koukuta välittömästi.

Jussi Huhtala

Sarja ★★★

Looking: kausi 1. Yhdysvallat 2014. Useita ohjaajia ja käsikirjoittajia. Pääosissa Jonathan Groff, Frankie J. Álvarez, Murray Bartlett. Ikäraja 15. HBO.

Lisää luettavaa