Hidastettuja laukkakisoja ja miekan bullet time -pyörittelyä? – Höpsöjen toimintaelokuvien ohjaaja kiinnostunut Ben-Hurin uusintaversiosta

20.8.2013 21:06

Oscar-ikoni Ben-Hurin tekeillä oleva uusintaversio on saamassa ohjaksiinsa aiemmin todellisuutta venyttäviä toimintaelokuvia tehneen Timur Bekmambetovin.

Wanted (2008) ja Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012) -fantasiatoiminnat ohjannut Bekmambetov neuvottelee uuden Ben-Hurin ohjaajan pestistä, kertoo nimettömään lähteeseen vetoava The Wrap.

Jos ohjaajan ja tuotannon liitto on todellakin lähellä, kuten Wrap ounastelee, on vaikea odottaa vakavasti otettavaa sandaaliseikkailua mieheltä, joka muutti Yhdysvaltojen presidentin vampyyrintappajaksi. Jollakin perverssillä tavalla ohjaajan elokuville tyypilliset kamera-ajot Ben-Hurin paljaiden varpaiden ohi ja hidastetut väistöliikkeet ratsukoiden välissä kuitenkin kiinnostavat.

Uusintaversion käsikirjoitus on Keith Clarken käsialaa (The Way Back). Tuotanto on aikataulutettu vasta vuodelle 2015, joten sandaalinsa ehtii puhdistamaan rauhassa.

Kuva Abraham Lincoln: Vampire Hunterista, joka kuuluu striimipalvelu Filmnetin valikoimaan.

(Episodi/JSV)

Lisää luettavaa