House of Cardsin tekijältä Sota ja rauha – Tutiseeko maailman kallein elokuva?

20.2.2013 10:12

Alkuperäisen House of Cards -sarjan ja Bridget Jones -elokuvat käsikirjoittanut Andrew Davies muokkaa Leo Tolstoin klassisen Sota ja rauha -tarinan tv-sarjaksi.

Davies työstää Napoleonin itään suunnaanneesta reissusta ja sen vaikutuksista eri ihmisiin kertovaa Sotaa ja rauhaa Brittien yleisradiolle, BBC:lle. Kuusiosaisen sarjan on määrä ilmestyä vuonna 2015.

Davies on kokenut sarjakynä. Netflixin vasta uusiksi kuvaaman House of Cards -sarjan lisäksi miehen uralta löytyvät muun muassa Jane Austen -muunnokset, Järki ja tunteet sekä Ylpeys ja ennakkoluulo. Elokuvien puolella Davies tunnetaan parhaiten Bridget Jones -elokuvien käsikirjoituksistaan.

Sota ja rauha on kääntynyt elokuva- ja sarjamuotoon monesti aiemminkin. Viimeksi eurooppalaisena yhteistuotantona ja minisarjamuodossa vuonna 2007. Yksi filmatisointi on silti ollut yli kaikkien muiden: vuoden 1967 noin seitsemän tuntia kestävä eepos, maailman kalleimmaksi elokuvaksi kutsuttu ja Neuvostoliitossa tehty Sota ja rauha, josta kerrottiin tarkemmin viime keväänä.

Kuva vuodelta 1967.

Lähde: The Radio Times

(Episodi/JS)

Lisää luettavaa