HS: Suomalaisnaisella poikkeuksellinen työ Hollywoodissa – opettaa A-luokan tähdille erityistaitoa

Sai erityiskykynsä vuoksi aikoinaan mainetta.

23.10.2016 18:07

Mikäpä sen hienompaa, kuin työskennellä A-luokan tähtien kanssa Hollywoodissa. Suomalainen Marjo-Riikka Mäkelä on hankkinut tällaisen jalansijan parrasvalojen kupeesta.

Mäkelä asuu Hollywoodissa ja on ammatiltaan näyttelijäntyön valmentaja. Asiakkaidensa nimiä hän ei voi paljastaa, mutta he ovat elokuvakaupungin kuuluisuuksia, jotka esiintyvät huippuohjaajien elokuvissa ja laadukkaissa televisiosarjoissa.

Näyttelijäntyön valmentamiseen kuuluu monenlaista valmentamista. Mäkelä opettaa niin sanottua Tšehov-tekniikkaa, joka on saanut vaikutteita joogasta ja meditoinnista. Tekniikkaan kuuluu esimerkiksi erilaisten mielikuvien käyttö, pyrkiminen emotionaaliseen läsnäoloon sekä inspiroituneeseen mielentilaan.

Eräälle huumekartellin johtajaa esittävälle näyttelijälle Mäkelä oli opettanut, miten hän saisi hahmoonsa vaaran tuntua. Näyttelijän piti vain ajatella vetäneensä hampaansa irti, jonka jälkeen hän pääsi oikeanlaiseen pahiksen mielentilaan.

Mäkelän yksi erityistaito – jota hän opettaa myös Hollywood-tähdille – on  itkeminen ”tilauksesta” 30 sekunnissa. Hän sai kykynsä ansiosta Hollywoodissa aikoinaan mainetta, jonka vuoksi häneltä kysyttiin neuvoja ennen tärkeitä koe-esiintymisiä. Mäkelän mukaan taidon voi oppia psykofyysisilla harjoitteilla, eli esimerkiksi kuvittelemalla jotain koskettavaa.

Kuva: Saanko esitellä: Joe Black

Lähde: Helsingin Sanomat

Lisää luettavaa