Onko Laura Birn Armi Ratian alitajunta?

20.3.2015 16:40

Laura Birn on suomalaisen elokuvan ehdottomia kiintotähtiä. Hänet on nähty lähivuosien suurhiteissä kuten Leijonasydän, Puhdistus sekä Vuosaari. Nuori näyttelijätär vieraili myös Liam Neesonin viime vuonna ilmestyneessä Tanssi haudoilla -rikoselokuvassa.

Haastattelimme Lauraa tänään ensi-iltansa saaneen Armi elää! -elokuvan tiimoilta.

Haastattelu: Niko Ikonen

Oletko Marimekko-fani?

Meillä on kotona ollut pienestä pitäen Marimekkoa niin vaatteissa kuin kodin tekstiileissä ja esineissä, ja kyllä, olen Marimekko-fani!

Mitä tiesit Armi Ratiasta ennen kuvauksia?

En tiennyt niin paljoa hänen persoonastaan. Tämä on ollut todella mielenkiintoinen matka, koska Armi on ollut mielenkiintoinen persoona, ja tosi rohkea henkilö. Hän oli aikaansa edellä oleva todella kiinnostava nainen.

armi1

Näytät elokuvassa kovin hassulta. Kuka loi Leenan ulkonäön?

Leenan villistä lookista on kiittäminen ennenkaikkea upeita suunnittelijoitamme, pukusuunnittelija Tiina Kaukasta ja maskeeraaja Pia Mikkosta.

Onko Leena jonkinlainen Armin alitajunta? Olenko aivan hakoteillä teoriani kanssa? Mikä on Leenan tarina?

Hauska tulkinta! Elokuvassamme Leenan tarina nivoutuu Armin tarinaan, Leenan myötä Armista näyttäytyy erilaisia puolia. Impulsiivinen Armi palkkaa vailla koulutusta olevan Leenan Marimekkoon viehätyttyään hänen tyylistään, myöhemmin Leenasta tulee Armin uskottu ja läheinen ystävä. Leena heittäytyy elämän ja Armin vietäväksi, mutta uskaltaa myös panna vastaan Armille.

Millaista oli näytellä niin minimalistisissa lavasteissa? Voisi ainakin kuvitella, että hallimainen ympäristö on vapauttava kokemus näyttelijälle.

Oli upeaa seurata miten lavastaja Otso Linnalaakso ja pukusuunnittelija Tiina Kaukanen loivat Kaapelitehtaan pannuhalliin kuvauspäivä toisensa jälkeen mitä hienompia maailmoita! Minusta elokuvan visuaalinen maailma on todella herkullinen, ja siinä seikkaileminen oli hauskaa ja inspiroivaa.

Laura näytteli myös Liam Neesonin Tanssi haudoilla -elokuvassa viime vuonna. Tapasitko Liamin kuvauksissa?

LB: Kyllä tapasin! Hän kulki ohitsemme käytävällä ja tervehti meitä erittäin ystävällisesti. Sain seurata Liamin kohtausten tekoa samana päivänä kun minun kohtauksia kuvattiin. Se oli ihan mieletöntä. He kuvasivat lähikuvakohtauksia, ja kun ohjaaja neuvoi jotain, kaikki neuvot näkyivät suoraan Liamin silmistä. Oli hyvin maagista seurata hänen työskentelyään.

Millainen kokemus kuvaukset olivat?

Se oli tosi hauskaa! Omat kuvaukseni olivat tosin hirveän lyhyet, koska roolini ei mitenkään jättimäinen ollut. Ohjaaja Scott Frank oli tosi ihana. Heti kun menin kuvauksiin, tunsin että kuulun siihen porukkaan, vaikka tosi usein pienen roolin esittäminen on haastavaa. Hioimme todella tarkkaan nämä kohtaukset.

Lisää luettavaa