Jääkiekon MM-voitosta kertovaan elokuvaan nimekäs näyttelijäkaarti

Vuoden 1995 jääkiekon maailmanmestaruusviikonloppuun sijoittuvaan 95-elokuvaan on valittu nimekäs ja mittava näyttelijäkaarti.

12.4.2017 09:18

Yellow Filmin tiedotteen mukaan elokuvassa näyttelevät ainakin (aakkosjärjestyksessä, ei roolien koon mukaan) Rauno Ahonen, Laura Birn, Hannu-Pekka Björkman, Samuli Edelmann, Frida Hallgren, Riitta Havukainen, Thomas Hedengran, Pekka Huotari, Saara Kotkaniemi, Katja Küttner, Kalle Lamberg, Esa Latva-Äijö, Timo Lavikainen, Mikko Leppilampi, Outi Mäenpää, Samuli Niittymäki, Taneli Mäkelä, Mika Nuojua, Ylermi Rajamaa, Roope Salminen, Saga Sarkola, Pekka Strang, Kari-Pekka Toivonen ja Jari Virman.

Curt ”Curre” Lindströmin ja MM-joukkueen 23 pelaajan esittäjät julkistetaan myöhemmin.

”Kahdenkymmenen vuoden takaisen toukokuun jännitysnäytelmän muisto saattaa vielä joillekin katsojille olla melko tuntematon. Osalle muistot ovat jo hieman haalistuneet. Mutta 95 –elokuvan lahjakas ja monilukuinen näyttelijäjoukko pitävät huolen siitä, että ensi joulun jälkeen asia on korjattu”, kommentoi elokuvan ohjaaja Aleksi Mäkelä (Rööperi, Matti, Pahat pojat) tiedotteessa.

Fiktiivinen tarina sijoittuu finaaliviikonloppuun Suomessa ja Ruotsissa. 95 kertoo toisiinsa limittyvien tarinoiden kautta siitä, miksi Suomi voitti ja miten se vaikutti koko kansakuntaan.

95 tulee ensi-iltaan 25.12.2017 ja on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa. Elokuvan jääkiekkoasiantuntija on vuoden 1995 mestarijoukkueessa pelannut Jere Lehtinen.

”Jääkiekon maailmanmestaruuden voittaminen vuonna 1995 on maamme lähihistorian unohtumattomimpia hetkiä. 95 tulee olemaan elokuva paitsi kiekosta, myös kansakunnasta, ja tässä elokuvassa ne liittyvät tiiviisti toisiinsa”, elokuvan tuottaja Jarkko Hentula kertoo.

Lisää luettavaa