Jämeräleukainen Fassbender kohtasi tragedian

30.4.2013 14:40

Kuninkaan puheen (2010) tuottajat vaihtavat paikkakuntaa ja synkeysastetta, mutta pysyttelevät Britannian kuninkaallisissa: tulossa on uusi filmatisointi Shakespearen Macbeth-tragediasta. Nimiosaan on valittu Michael Fassbender.

Tuottajat Iain Canning ja Emile Sherman tuntevat Fassbenderin Shame-elokuvan (2011) tiimoilta.

Macbethin vaimon näyttelijää ei ole vielä valittu, mutta uuden Macbethin ohjaa Justin Kurzel (The Snowtown Murders), jolla on työn alla myös John le Carrén (Pappi lukkari talonpoika vakooja) romaaniin perustuva Our Kind of Traitor -jännäri.

Skottijohtajan verisestä valtaannoususta ja seuranneesta tuhosta kertova Macbeth ei jää pelkäksi verbaalimittelöksi, vaan ScreenDailyn mukaan elokuva tulee sisältämään myös merkittäviä taistelukohtauksia.

Käsikirjoituksesta ovat vastuussa Jacob Koskoff ja Todd Louiso. Parivaljakko on aiemmin tehnyt yhdessä musiikkikomedian The Marc Pease Experience (2009).

Macbeth on vuosien saatossa taittunut lukuisiksi versioiksi niin näytelmälavoilla kuin televisionkin puolella. Tunnetuimpiin filmatisointeihin lukeutuu esimerkiksi Roman Polanskin versio vuodelta 1971. Tuolloin nimihahmoa esitti Jon Finch.

Uuden Macbethin kuvausten on määrä alkaa vielä tämän vuoden puolella.

Kuva Shame-elokuvasta.

Lähde: ScreenDaily

(Episodi/JSV)

Lisää luettavaa