James Bond ei käytä Sonyn kännykkää – Daniel Craig hylkäsi viiden miljoonan dollarin mainostarjouksen

25.4.2015 12:44

Tuotesijoittelu on arkipäivää sekä suomalaisissa elokuvissa että Hollywood-tuotannoissa. Erityisesti James Bond -elokuvat tunnetaan siitä, että niissä vilahtaa tuttuja tuotteita olutpulloista urheiluautoihin, eikä näkyvyys ole ilmaista. Monet yritykset haluavatkin saada tuotteitaan James Bondin käyttöön, mutta aina se ei onnistu isolla rahallakaan.

Sonyn matkapuhelindivisioona tarjosi vastikään Bond-elokuvan tekijöille 18 miljoonan dollarin sopimusta, josta Bondin esittäjä Daniel Craig olisi saanut 5 miljoonaa dollaria. Sillä rahalla James Bond olisi pitänyt saada käyttämään Sonyn kännykkää tulevassa Spectre-elokuvassa, mutta Craig ei innostunut asiasta.

Asia selvisi viime vuonna vuotaneista sähköposteista, jotka levisivät Sony-tietomurron yhteydessä julkisuuteen. Columbia Pictures -yhtiön kansainvälisestä liiketoiminnasta vastaava johtaja Andrew Gumpert vastasi Sonyn tarjoukseen, että ohjaaja Sam Mendes ja Craig eivät pitäneet ajatuksesta, että elokuvassa käytettäisiin Sonyn puhelinta:

”James Bond käyttää vain parasta, mutta heidän ajatuksissaan Sonyn puhelin ei ole paras.”

Jäämme odottamaan Spectren ensi-iltaa. Silloin viimeistään selviää, mikä puhelin on James Bondin mieleen. Saman kirjeenvaihdon mukaan ainakin Samsung on antanut oman tarjouksensa.

Lähde: Mashable

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa