Japanissa on syntynyt todellinen genreilmiö: zombileffa tuottanut jo yli 250-kertaisesti budjettinsa takaisin – katso traileri

Tämä zombileffa ei suostu poistumaan Japanin elokuvateattereista.

21.8.2018 19:57

Aika hurja saavutus kengännauhabudjetilla tehdyltä genre-elokuvalta. One Cut of the Dead on tienannut jo yli 250-kertaisesti budjettinsa takaisin. Budjetti oli vaivaiset 24 000 euroa.

Leffa on myös voittanut kansainvälisiä palkintoja, ja on tällä hetkellä suoranainen ilmiö Japanissa.

Raina starttasi vaatimattomasti 84-paikkaisessa tokiolaisteatterissa, jossa sen oli määrä pyöriä kuusi päivää. Nyt se pyörii 200:lla valkokankaalla ja on rikkomassa 10 miljoonan euron rajan pelkästään Japanissa. Leffan oikeudet on myyty aina Kiinasta Brasiliaan – myös Pohjoismaihin.

Vänkyrä huumori, rainan aloittava 37-minuuttinen yhden otoksen minielokuva sekä zombigenren oleelliset kliseet ovat aiheuttaneet ihastusta maailmalla.

Ohjaaja/käsikirjoittaja/leikkaaja Shinichiro Ueada teki elokuvan vain kahdeksassa päivässä.

Pieniä ongelmiakin saattaa olla tulossa, sillä Ueada on myöntänyt, että häneen vaikutti vahvasti eräs pieni teatterinäytös, jonka näki viitisen vuotta sitten. Nyt teatteriesityksen ohjaaja Ryoichi Wada saattaa haastaa Ueadan oikeuteen, sillä elokuvan ja teatteriesityksen välillä on niin paljon samankaltaisuuksia.

Katso traileri alta.

Lähde: Hollywood Reporter

Lisää luettavaa