Jenkkiteattereiden lipputulot romahtivat – huonoin kesä 17 vuoteen

1.9.2014 16:26

Viime kesä oli pettymys Yhdysvaltain elokuvateattereiden lippukassoilla. Kyseessä oli taloudellisesti huonoin elokuvakesä 17 vuoteen Pohjois-Amerikassa, kirjoittaa New York Times.

Elokuvalippuja myytiin toukokuun ensimmäisen viikonlopun ja elokuun lopun välisenä aikana Yhdysvalloissa ja Kanadassa arviolta 3,9 miljoonan dollari edestä. Se on New York Timesin mukaan 15 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna.

Ison budjetin tuotannot ja potentiaaliset hitit kuten Tom Cruisen tieteiselokuva Edge of Tomorrow, Amazing Spider-Man 2 ja Hercules ovat tehneet korkeintaan keskinkertaisen tuloksen.

Kesän ykköselokuva on ollut Marvel-tuotanto Guardians of the Galaxy, joka on Pohjois-Amerikassa tuottanut tähän mennessä noin 258 miljoonaa dollaria, mutta sekään ei riitä pelastamaan heikkoa elokuvakesää.

Onnistujiin kuuluu myös Disney-tuotanto Maleficent, jota joissakin ennakkoveikkailuissa povattiin flopiksi, koska sitä pidettiin liian outona. Ehkä Maleficentin esimerkki rohkaisee Hollywood-studioita tekemään muutakin kuin toiminta- ja sarjakuvaelokuvia ja niiden jatko-osia.

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa