Jennifer Lawrence haluaa lisää liksaa: Herttaisuus v***un!

14.10.2015 10:17

Näyttelijä Jennifer Lawrence on avautunut siitä, että naisille maksetaan Hollywoodissa vähemmän palkkaa kuin miehille. Lawrencen aiheesta tekemää kirjoitusta on lähetetty uutiskirjeenä Girls-sarjasta tunnetun Lena Dunhamin ylläpitämän Lenny Letter -sivuston kautta.

Palkkaerot valkenivat Lawrencelle Sony-tietomurron yhteydessä. Julkisuuteen tulleissa sähköposteissa ilmeni, että Lawrence sai selvästi vähemmän palkkaa kuin hänen American Hustle -elokuvan mieskollegansa Bradley Cooper, Christian Bale ja Jeremy Renner.

Cooper, Bale ja Renner ovat kaikki suuria tähtiä, mutta niin on Lawrencekin, jonka Nälkäpeli-elokuvat ovat olleet valtava menestys. Lawrence tunnetaan myös X-Men-elokuvien Mystikon roolista. Lisäksi hän on voittanut Oscarin, toisin kuin vaikkapa Cooper ja Renner.

– Kun tajusin miten paljon vähemmän sain kuin ne onnekkaat ihmiset, joilla on munat, en ollut vihainen Sonylle vaan itselleni, Lawrence kirjoittaa.

– Epäonnistuin neuvotteluissa, koska luovutin liian aikaisin.

Lawrence kirjoittaa myös ettei halunnut neuvotteluissa vaikuttaa hankalalta tai ylimieliseltä. Saatuaan tietää miesten käyttäytyneen täysin eri tavalla hän on muuttanut mielensä. Tuotannossa olevan Passengers-tieteiselokuvan palkkaneuvotteluissa hän vaatikin selvästi kovemman palkkion. Lawrence saa roolistaan tiettävästi 20 miljoonaa dollaria ja toista pääosaa esittävä Chris Pratt ”vain” 10 miljoonaa.

– En enää yritä löytää herttaista tapaa kertoa mielipiteeni ja olla samalla pidetty. Olen päässyt sen yli. Vittuun sellainen, hän kirjoittaa.

Lawrencen kirjoituksen voi tilata Lenny Letter -sivustolta omaan sähköpostiin.

Lähteet: BBC, Huffington Post

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa