Jo neljäs nainen syyttää huippuohjaajaa raiskauksesta – uhri oli tapahtumahetkellä vain 15-vuotias

Raskaita syytteitä, raskaita tekoja. Neljä naista on kertonut tulleensa raiskatuksi.

3.10.2017 21:41

Saksalaisnäyttelijätär Renate Langer on antanut lausunnon, jonka mukaan huippuohjaaja Roman Polanski raiskasi hänet, kun Langer oli 15-vuotias. Raportti luovutettiin sveitsiläisviranomaisille.

Langerin lausunnon mukaan Polanski raiskasi hänet ohjaajan kotona Gstaadissa, Itävallassa heinäkuussa 1972.

The New York Timesin mukaan Langer ei halunnut tehdä aikaisemmin rikosilmoitusta, koska ei halunnut pahoittaa vanhempiensa mieltä. 61-vuotias näyttelijätär kertoi tarinansa poikaystävälleen vasta vuosia myöhemmin.

Langer kertoo, että raiskaus tapahtui Polanskin kodissa. Ohjaaja soitti hänelle kuukautta myöhemmin pyytääkseen anteeksi ja tarjotakseen roolia Mikä? (Che?) -elokuvasta. Langer hyväksyi ehdotuksen, koska luotti siihen, että häntä kohdellaan ammattimaisesti. Näyttelijättären mukaan Polanski raiskasi hänet uudelleen, kun kuvaukset olivat ohi. Langer puolustautui heittämällä Polanskia parfyymi- ja viinipulloilla.

Langer on nyt neljäs nainen, joka syyttää Polanskia raiskauksesta. Aiemmin Samantha Geimer, Charlotte Lewis ja Robin M. ovat kertoneet joutuneensa uhreiksi.

Polanski tuomittiin 13-vuotiaan Geimerin pakottamisesta seksiin vuonna 1977. Polanski istui tuomiostaan 42 päivää, ja pakeni maasta maksettuaan takuut. Sen jälkeen tuomari mätkäisi hänelle 50 vuoden tuomion.

Geimer on nyt halunnut syytteen kumoamista, mutta kalifornialainen tuomari Scott Gordon kieltäytyi tästä.

Polanski on tällä hetkellä markkinoimassa uutta elokuvaansa, Based on a True Story, Zurichin Filmifestivaaleilla.

Lähde: The New York Times

Lisää luettavaa