Jos et ole vielä nähnyt kulttimaineeseen noussutta huippuleffaa, kannattaa avata tv-vastaanotin illalla – ”Viime vuosien parhaita kotimaisia”

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2017 valmistunut Armomurhaaja.

15.9.2019 08:00

Teemu Nikin (3 Simoa, Lovemilla) ohjaama Armomurhaaja on viime vuosien parhaita kotimaisia elokuvia.

Kulttimaineeseen noussut Armomurhaaja kertoo Veijosta, joka sivutyönään päästää lemmikkieläimiä kärsimyksistään. Veijo ei ota hommaa kevyesti, sillä hän on eläinten ystävä. Lopetettavien lemmikkien omistajille hän haluaa yleensä antaa oppitunnin siitä, miten eläimiä kohdellaan. Erikoinen rakkaussuhde tuo käsikirjoitukseen lisää kierroksia.

Veijoa esittävä Matti Onnismaa on vähäeleisen karismaattinen näyttelijä, joka tunnetaan lukuisista sivurooleistaan. Ensimmäisessä pääosassaan Onnismaa jää lähtemättömästi mieleen. K-X-P:n Timo Kaukolampi ja Tuomo Puranen ovat säveltäneet tyylikkään elektronisen ääniraidan, joka sopii tunnelmiin upeasti.

Armomurhaaja on karu elokuva, jossa on jotain supisuomalaisen pelkistettyä mutta samalla rehellistä. Siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi se herätti huomiota useilla kansainvälisillä festivaaleilla.

Armomurhaaja esitetään YLE TV1-kanavalla sunnuntaina 15.09.2019 klo 21.05. Uusinta maanantaina 16.09.2019 klo 22.00. Areenassa 29 päivää. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia