Justice League on DC:n leffauniversumin lyhyin elokuva

Mahdollista pidennettyä versiota odotellessa…

23.10.2017 10:54

Yksi loppuvuoden odotetuimmista elokuvista on DC Comicsin sarjakuvahahmoihin perustuva Justice League, jossa Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadot), Flash (Ezra Miller), Aquaman (Jason Momoa) ja Cyborg (Ray Fisher) lyöttäytyvät yhteen päihittääkseen maailmaa uhkaavan pahan.

Elokuva on DC:n elokuvauniversumin viides elokuva, edellisten ollessa Superman-filmi Man of Steel, uuden Lepakkomiehen esitellyt Batman v Superman: Dawn of Justice, superroistoista kertova Suicide Squad ja aiemmin tänä vuonna ilmestynyt Wonder Woman. Elokuvat eivät ole saaneet kovin innostunutta vastaanottoa kriitikoilta, mutta monet sarjakuvien fanit ovat olleet täpinöissään nähdessään suosikkihahmonsa valkokankaalla – etenkin kun he esiintyvät ensi kuussa vihdoin yhdessä. Leffat ovat myös tuottaneet hirmuiset summat rahaa, joten niitä on tiedossa vielä useita.

DC:n elokuvia on kritisoitu mm. niiden pituuksista, jolloin filmeihin mahtuu ylimääräistä luppoaikaa. Justice Leaguen pituudeksi on nyt ilmoitettu kaksi tuntia ja yksi ainoa minuutti, mikä tekee siitä sarjan lyhyimmän teoksen. Se on vain pari minuuttia lyhyempi kuin Suicide Squad. DCEU:n pisimmän elokuvan titteliä pitää Batman v Superman: Dawn of Justice kahden tunnin ja 31 minuutin kestollaan (pidennetty versio kestä jopa huimat 3 tuntia 3 minuuttia). Aiempien kestojen perusteella olisi voinut luulla, että eeppisiin mittoihin paisuva Justice League kestäisi jo teatteriversiona lähes kolmisen tuntia.

Toinen mistä elokuvat ovat saaneet kritiikkiä, on niiden yliampuva synkkyys. Se on kuitenkin alkanut muuttua joka leffan myötä, ja trailerit saavat Justice Leaguen näyttämään siltä, että maailmaa pelastaessa on aikaa vitsailla paljon.

Tällä hetkellä elokuvaa odottavat ovat lähinnä huolissaan siitä, kuinka paljon ohjaajan vaihtuminen Zack Snyderistä Joss Whedoniin vaikuttaa lopputulokseen? Se nähdään 15. marraskuuta, kun Justice League saa ensi-iltansa Suomessa. Elokuvalle työstetään jo jatkoa, minkä paljasti leffassa poliisikomisario Gordonia näyttelevä J. K. Simmons.

Katso alta Justice Leaguen viimeisin traileri:

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyen