KAVIn Kino Klassikko – Myös Matt Damonin Lahjakas herra Ripley on tehty tämän romaanin pohjalta

4.5.2015 13:36

KAVI tarjoaa todellisen rikosklassikon tällä viikolla, kun kesäkauden Kino Klassiko -sarja starttaa Orionissa. Vuonna 1960 valmistunut René Clémentin Kuuma aurinko (Plein soleil) pohjautuu Patricia Highsmithin The Talented Mr. Ripley -romaaniin, jonka pohjalta myös Anthony Minghella ohjasi oman versionsa, Matt Damonin tähdittämän Lahjakkaan herra Ripleyn (1999).

Kuumasta auringosta esitetään upean näköinen, digitaalisesti restauroitu 4K-versio, joka nähtiin ensimmäistä kertaa vuonna 2013 Cannesin elokuvafestivaaleilla. Pääosassa nähtävälle ranskalaiselle suuruudelle Alain Delonille Ripleyn rooli oli läpimurto.

Elokuva kertoo herra Ripleysta, pikkurikollisesta, jonka tehtävänä on palauttaa Herra Greenleafin playboy-poika Euroopasta kotiinsa. Kun tämä ei onnistu, Ripley sotkeutuu elämänsä suurimpaan keikkaan. Ripleyltä vaaditaan kaikki huijarin keinot, kun hän yrittää pitää ohjaksia käsissään.

Aika on hieman päässyt nakertamaan Kuumaa aurinkoa, mutta se on silti erittäin suositeltavaa katseltavaa kaikille elokuvaklassikoista nauttiville cinefiileille.

Kuumasta auringosta voit lukea lisää KAVIn sivuilta.

Näytökset tiistaina 5.5. klo 17:00 sekä sunnuntaina 10.5. klo 18:00.

(Episodi/NI)

Lisää luettavaa