Maailmankuulun toimintatähden ja palkitun elokuvaohjaajan nimet veronkiertoon viittaavissa asiakirjoissa

6.4.2016 18:40

Panamalaisen asianajotoimiston Mossack Fonsecan vuodettujen asiakirjojen seasta on löytynyt myös elokuvaohjaaja Pedro Almodóvarin ja toimintatähti Jackie Chanin nimet.

Almodóvarilla ja tämän veljellä Agustin Almodóvarilla on ollut offshore-yhtiö 1990-luvulla, mutta bisneksiä hoitanut Agustin on lopettanut sen toiminnan.

Almodóvar on THR:n mukaan perunut tuoreimman elokuvansa Julietan pressitilaisuudet nimien vuotamisen jälkeen. Agustin Almodóvar on pahoitellut asiaa, vedoten omaan kokemattomuuteensa perustettuaan yhtiön hoitaakseen kaksikon raha-asioita 1990-luvulla.

Timen mukaan Chanilla on ainakin kuusi yhtiötä, joiden toimintaa hoidetaan Mossack Fonsecan kautta. Vaikka hongkongilaissyntyisellä toimintatähti Jackie Chanilla onkin useita offshore-yhtiöitä, sanoo kansainvälinen tutkivien journalistien yhteenliittymä ICIJ, etteivät asiakirjat todista Chanin käyttäneen yhtiöitä laittomaan toimintaan.

Yksi Bollywoodin isoimmista tähdistä, näyttelijä Amitabh Bachchan, nimetään myös asiakirjoissa. Bachchanin sanotaan olleen ainakin neljän, useiden miljoonien dollarien arvoista kauppaa tekevän offshore-yhtiön johtajana.

Bachchan on eronnut parikymmentä vuotta sitten perustettujen yhtiöiden johdosta jo aiemmin, eikä ole kommentoinut tuoretta vuotoa.

(Episodi/ML)

 

Lisää luettavaa