Mel Gibson kieltäytyi rooleista näissä menestyselokuvissa

Mel Gibson on vuosien varrella kieltäytynyt monista merkittävistä rooleista, joita hänelle on tarjottu. Alla on hittielokuvia, joiden tekemisestä Gibson kieltäytyi.

23.10.2016 01:30

Terminator – tuhoaja

Gibson kieltäytyi T-800:n roolista klassikkoelokuvassa. Nähtyään valmiin elokuvan Gibson totesi, että Arnold Schwarzenegger oli parempi valinta pääosaan.

Batman

Gibson oli ykkösvalinta viittaritariksi, mutta hän ei voinut ottaa roolia vastaan, koska Tappava ase 2 -elokuvan kuvaukset olivat samaan aikaan Batmanin tuotannon kanssa. Michael Keaton päätyi esittämään Batmania.

Kuolleiden runoilijoiden seura

Huhujen mukaan Gibsonille tarjotiin pääosaa, mutta tämä kuulemma halusi liikaa rahaa, joten roolitus ei toteutunut. Lopulta Robin Williams valittiin pääosaan.

Robin Hood – varkaiden ruhtinas

Gibsonille tarjottiin Robin Hoodin roolia, mutta hän kieltäytyi osasta. Syynä oli Gibsonin tekemä Hamlet-elokuva. Hän ei halunnut tehdä toista historiallista elokuvaa heti Hamletin jälkeen. Loppujen lopuksi Kevin Costner pääsi esittämään ikonista jousimiestä.

Gladiaattori

Ridley Scottin ykkösvalinta Maximuksen osaan oli Gibson, joka kieltäytyi roolista, koska hän koki olevansa liian vanha esittämään hahmoa. Tämän jälkeen Russell Crowe palkattiin pääosaan.

Meren raivo

Gibson kieltäytyi pääosasta, koska hän ei saanut haluamaansa 25 miljoonan dollarin palkkiota roolista. Pääosan sai silloin paljon halvempi vaihtoehto: George Clooney.

Phone Booth

Gibson oli pitkään kiinnitetty puhelinkoppiin sijoittuvan trillerin pääosaan. Tuntemattomista syistä hän kuitenkin lähti projektista. Colin Farrell korvasi Gibsonin pääosassa.

The Departed

Gibsonille tarjottiin Ellerbyn roolia rikoselokuvassa, mutta hän ei pystynyt ottamaan roolia vastaan, koska hän oli aloittamassa Apocalypton tuotantoa. Tämän jälkeen Alec Baldwin roolitettiin Ellerbyksi.

Thor

Marvel halusi Gibsonin esittämään Odinia. Rooli ei kuitenkaan häntä kiinnostanut. Sitten Thorin isäksi valittiin Anthony Hopkins.

Lähteet: Mental Floss, IMDb, IMDb, IMDb, IMDb, Egokick, Paste, Newsmax

Lisää luettavaa