Meryl Streepin seuraava bravuuri: Laulutaidoton oopperalaulaja – Kuuntele karmaiseva ääninäyte!

22.10.2014 15:20

Valkokangaskameleonttien kuningataräidiltä Meryl Streepiltä on lähitulevaisuudessa luvassa hatullinen uusia muuntautumistemppuja.

Ensin hän näyttelee suffragetti Emmeline Pankhurstia Sarah Gavronin brittidraamassa Suffragette ja ikääntyvää rokkaria Jonathan Demmen ohjaamassa draamassa Ricki and the Flash. Molemmat ilmestyvät ensi vuonna.

Näiden päälle Streep aikoo tarjoilla lisää herkkua. Daily Mail uutisoi, että Streep on palkattu esittämään laulutaidotonta oopperalaulajaa elokuvassa Florence.

Elokuvan nimihenkilö on tosielämän oopperatähti Florence Foster Jenkins (1868–1944), joka tunnettiin olemattomasta laulutekniikastaan, kynnet liitutaulussa -henkisestä lauluäänestään ja kyvyttömyydestään pysyä nuotissa. Jenkinsin kuolematonta Mozart-tulkintaa pääsee omalla vastuulla kuuntelemaan alta tai tästä.

Florencen ohjaa Stephen Frears. Hänen ansioluetteloonsa kuuluu sellaisia moderneja klassikoita kuin Poikien pesula (1985), Dirty Pretty Things (2002) ja The Queen (2006). Jenkinsin managerin osaan on värvätty Hugh Grant.

Streep on loistanut laulajana muun muassa musikaalissa Mamma Mia! (2008). Hänelle voi melko turvallisesti ennustaa uran 19:ttä Oscar-ehdokkuutta tulevasta Disney-musikaalista Into the Woods.

Siinäkin elokuvassa Streep saa laulaa hyvin. Jos Florencen tähdelleen tuoma tilaisuus heittää vokaalit tahallaan metsään ei aikanaan vie hänen ehdokkuustiliään uudelle kymmenluvulle, on maailma ennalta-arvaamattomampi kuin luulimme.

Jenkinsistä on tehty myös näytelmä, joka nähtiin 2006 Helsingin kaupunginteatterissa ja 2009 Åbo Svenska Teaternissa. Näissä produktioissa diivaa tulkitsivat Riitta Havukainen ja Pirkko Mannola.

(Episodi / SL)

Lisää luettavaa