Miten Kauhea kankkunen -tähti aikoo täyttää Frank Drebinin saappaat Mies ja alaston ase -remakessa?

13.1.2014 18:00

Kun joulukuun puolivälissä paljastui, että rakastetusta Mies ja alaston ase -komediaklassikosta aiotaan tehdä uusintaversio, suhtautui varmasti moni alkuperäisen elokuvatrilogian ystävä ajatukseen skeptisesti. Tohelo etsivä Frank Drebin oli edesmenneen Leslie Nielsenin esittämänä niin ikoninen komediahahmo, että onnistuneen uusintaversion luomisen voisi kuvitella olevan miltei mahdoton tehtävä.

Uusintaversion käsikirjoittaja Robert Ben Garant kuitenkin vakuuttelee Crave Onlinen tuoreessa haastattelussa, ettei elokuvan tekijätiimin ole tarkoituskaan lähteä kilpailemaan alkuperäisten Mies ja alaston ase -elokuvien kanssa saati sitten toisintamaan Nielsenin legendaarista tapaa esittää Drebiniä. Uusintafilmatisoinnissa Drebinin rooliin on kiinnitetty Kauhea kankkunen -trilogiasta tuttu Ed Helms.

”Teemme selväksi, ettei hän (Helms) ole Leslie Nielsen. Leslien saappaat ovat liian suuret täytettäviksi, mutta yritämme pyrkiä yhtä hyvään lopputulokseen. Ajatuksena on, että Ed Helms on Frank Drebin, ’no relation’”, Garant kertoi Crave Onlinelle viitaten siihen, että Helms tulisi luomaan Drebinin hahmosta omanlaisensa.

Garantin mukaan elokuva tulee olemaan myöskin tyyliltään erilainen kuin alkuperäinen Mies ja alaston ase, mutta tekijätiimi pyrkii kuitenkin säilyttämään samanlaisen vitsien sarjatulen kuin esikuvassaankin. Garantin mukaan käsikirjoitukseen yritetään saada ”sata vitsiä per sivu”.

Garantin kanssa elokuvan käsikirjoittaa hänen kanssaan jo aiemmin Night at the Museum -elokuvatkin kirjoittanut Thomas Lennon. Uusintafilmatisoinnille ei ole vielä kiinnitetty ohjaajaa.

(Episodi/JS)

Lisää luettavaa