Miksi Musta torni -elokuva on niin lyhyt? – Ohjaaja selittää

Älkää huoliko, elokuva ei yritä tunkea koko tarinaa puoleentoista tuntiin.

22.7.2017 10:30

Stephen Kingin jättimäiseen romaanisarjaan perustuvan Musta torni -elokuvan ohjaaja Nikolaj Arcel on vastannut hämmästelyyn elokuvan lyhyestä kestosta.

Jotkut elokuvaa odottaneet King-fanit huolestuivat, kun jokin aika sitten kävi ilmi rainan keston olevan vain 95 minuuttia. Miten ihmeessä eeppinen tarina saadaan mahtumaan niinkin napakkaan pakettiin? Onko tässä nyt vedetty sieltä missä aita on matalin?

Arcel vastaa epäilyksiin sanomalla elokuussa Suomen ensi-iltansa saavan Mustan tornin olevan ensimmäinen osa kokonaisessa elokuvasarjassa. Tästä syystä tekijät eivät halunneet tunkea maailmaan astuvalle katsojalle liikaa tietoa eteen. Niinpä tarina pidettiin napakkana, jotta tulevat elokuvat voivat rakentaa maailmaa pidemmälle.

”Monet fanit ovat huolissaan pituudesta, koska he luulevat meidän yrittävän laittaa kaiken tavaran tähän elokuvaan. Ja sitä emme tee. Tämän on tarkoitus olla ensimmäinen elokuva. Tämä on maailman ja hahmojen esittely. Emme yritä tunkea jokaista romaania ja kaikkea samaan pakettiin”, ohjaaja selittää.

”Kun tulin mukaan, oli käsikirjoitus hyvin lyhyt ja napakka. Se oli yksi asia, joka veti minua puoleensa… Aloitamme tiukalla, kovalla tarinalla, emmekä yritä tunkea kaikkea siihen. Rakennamme vain perusideat. Ja jos ihmiset nauttivat siitä ja tästä maailmasta sekä näistä hahmoista, alamme laajentaa siitä.”

Musta torni saa Suomen ensi-iltansa 4.8.2017.

Lähde: Slashfilm

 

Lisää luettavaa