Missä sie tarvitset hyvää naista? Louhimiehen Tuntematon sotilas sai rinnalleen lyhytelokuvan, josta tulee mieleen Blade Runner

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas ei ole ainoa uusi filmatisointi klassikkoromaanista.

19.10.2017 11:06

Anssi Määttä ja Anssi Tuominen ovat tehneet viisiminuuttisen elokuvan, jota he nimittävät Uuden Sukupolven Tuntemattomaksi.

Lyhytelokuva on nimeltään Tuntematon Redux. Tekijät kertovat haluavansa rikastaa suomalaista elokuvaa uusilla ideoilla ja genremausteilla. Siinä nähdään suomalaisia niminäyttelijöitä: Pihla Viitala esittää Lammiota, Mimosa Willamo Lehtoa ja Lauri Tilkanen neuvostoliittolaista androidia.

Inspiraationa teokselle on toiminut Väinö Linnan romaani, mutta siihen on sekoitettu scifiä ja genre-elokuvaa. Mieleen tulevat Blade Runner ja Mad Max.

”Halusimme luoda tutun tarinan ympärille jotain uutta. Enemmän tämä on itsenäinen teos kuin mukaelma Linnan versiosta. Mutta sen voi nähdä myös tutkielmana siitä, mikä tekee lopulta Tuntemattomasta Tuntemattoman”, ohjaaja Anssi Määttä kertoo.

Vahvat naishahmot olivat yksi lähtökohta käsikirjoitukselle.

”Suomalaiset, kuten myös kansainväliset sotatarinat ja -elokuvat ovat useimmiten miesten tarinoita naisten jäädessä sivuosiin. Halusimme kääntää asetelman päälaelleen ja katsoa mihin se johtaa. Lammio ja Lehto eivät ole kopioita miesversioistaan. Tarinassa he esimerkiksi ratkaisevat ongelman neuvokkuudella suoran toiminnan sijaan”, käsikirjoittaja Antti Tuominen sanoo.

Tuntematon Redux on julkaistu YouTubessa, ja sen voi katsoa alta.

Lisää luettavaa