Näin James Cameron sai studiopomot vakuutettua – onko tämä kaikkien aikojen paras myyntipuhe?

Ohjaaja demonstroi mahtavia suostuttelutaitojaan ehkä parhaalla myyntipuheella ikinä!

3.2.2017 14:56

Vuonna 1986 valmistunut Aliens löytyy useilta parhaiden jatko-osien listoilta.

Sen toteutuminen ei ollut kuitenkaan itsestäänselvyys, sillä Ridley Scottin alkuperäinen elokuva oli ollut studioille karvas pettymys. Se pääsi vain vaivoin plussalle massiivisten mainos- ja levityskustannusten jälkeen.

Vastikään Terminaattorin viimeistelleellä James Cameronilla oli kuitenkin ajatus vuonna 1979 valmistuneen tieteiskauhuelokuvan jatko-osalle. Hänen täytyi vain onnistua myymään idea vastahakoisille studiopomoille.

Aliens-elokuvan tuottaja, Gordon Carroll, muistelee tapahtunutta Linda Obstin kirjassa Hello, He Lied:

– James Cameron järjesti kokouksen, jossa käytäisi läpi hänen ”seuraavaa projektia”. Kaikki tiesivät, että Cameron suunnitteli tekevänsä Alien 2:n, mutta kukaan ei halunnut olla sen kanssa tekemisissä, sillä Alien ei ollut kovinkaan suuri hitti.

– Me odotimme Cameronilta ammattimaista myyntipuhetta, hahmotelmaa juonesta, karkeaa arviointia budjetista ja ehkä jopa parin assistentin pyörittämää diaesitystä.

Sen sijaan studiopomot saivat todistaa rocktähden elkein toteutetun pantomiimiesityksen.

– Cameron vain käveli paperi kädessä huoneeseen. Hän asteli liitutaululle ja kirjoitti siihen sanan ”ALIEN”. Sitten hän lisäsi perään kirjaimen ”S”. Hän piirsi vielä dramaattisesti sen päälle kaksi pystyviivaa: ALIEN$. Cameron kääntyi meitä kohti ja hymyili. Projekti hyväksyttiin samana päivänä 18 miljoonan dollarin budjetilla.

Tämä osoittautui viisaaksi päätökseksi, sillä Aliens tuotti valmistuessaan 131.1 miljoonaa dollaria ja se sai seitsemän Oscar-ehdokkuutta.

Lähde: CinemaBlend

Lisää luettavaa