Näin käy, kun seuraa Boratin viitoittamaa tietä: tšekkituristit pidätetty Kazakstanissa nolossa tilanteessa [kuvalinkki]

Sacha Baron Cohenin luoma kazakstanilainen Borat on legendaarinen hahmo. Kuusi tšekkituristia kuitenkin pidätettiin ja sakotettiin Boratin inspiroiman hauskan tempauksen takia.

15.11.2017 18:01

”Kevyttä huliganismia”, sanoi kazakstanilainen poliisi ja nappasi tšekkijätkät talteen, koska olivat julkisella paikalla pelkät mankinit (eli Boratin lanseeraamat miesbikinit) päällään.

Rapsujahan siitä myös tuli. 22 500 tengeä mieheen eli noin 57 euroa per naama.

Miehet halusivat ilmeisesti ikuistaa itsensä Kazakstanin pääkaupungissa Astanassa sijaitsevan nähtävyyden edessä.

Kazakstanilainen toimittaja Assem Mirjekeeva kysyi Facebookissa, että mitenköhän tšekkiviranomaiset reagoisivat, jos sama tehtäisiin heidän maassaan?

Tšekkiläinen Vitaliy Shuptar vastasi ”En usko, että tapahtuisi mitään. Poliisimme ovat niin hienovaraisia.”

Joku toinen taas vaati jopa vankeustuomiota miehille: ”Miehet pitäisi haastaa oikeuteen, koska he loukkasivat maamme kunniaa.”

Borat on pannassa Kazakstanissa, eikä edes elokuvan dvd:tä saa myydä siellä. Maan johto on myös uhannut haasta Baron Cohenin oikeuteen.

Toisaalta taas vuonna 2012 Baron Cohen sai kiitosta Kazakstanin ulkomaanministeriltä, koska näyttelijä on lisännyt Kazakstaniin kohdistuvaa turismia.

Katso kuvat BBC:n sivuilta.

Lisää luettavaa