Näyttelijä James Garner on kuollut

20.7.2014 12:12

Näyttelijä James Garner on kuollut kotonaan Los Angelesissa. Hän oli kuollessaan 86-vuotias. Kuolinsyytä ei vielä ole kerrottu julkisuuteen.

Garner muistetaan erityisesti työstään televisiossa. Hänen suosittuja sarjojaan olivat mm. Rockfordin paperit (Rockford Files, 1974-1980) ja Maverick (1957-1962). Rockfordin papereissa Garner teki itse omat stunttinsa, mikä lopulta kostautui kun hän joutui lopettamaan sarjassa näyttelemisen polvi- ja selkävaivojen vuoksi. Rockfordista hän sai viisi peräkkäistä Emmy-ehdokkuutta, joista yksi johti voittoon vuonna 1977.

Garner esiinty myös elokuvissa ja sai Oscar-ehdokkuuden vuonna 1985 elokuvasta Murphyn romanssi (Murphy’s Romance). Nuoremmat katsojat tunsivat Garnerin todennäköisesti Notebook – rakkauden sivut -elokuvasta, jossa hän esitti Ryan Goslingin hahmon vanhempaa versiota.

Garner tunnettiin siitä, että hän ei halunnut esiintyä elokuvissa, joissa on paljon kiroilua, eikä hän ottanut myöskään vastaan rooleja, joissa hänen olisi pitänyt ottaa paitansa pois.

Kuva tv-sarjasta Rockfordin paperit. Kuvassa myös James Whitmore Jr.

Lähde: The Hollywood Reporter

(Episodi/JA)

Lisää luettavaa