Netflix perui ison yhteistyösopimuksensa – sisältö vähenee

31.8.2015 12:25

Netflix on blogissaan ilmoittanut lopettavansa yhteistyön yhdysvaltalaisen Epix-kaapelikanavan kanssa.

Sopimuksen purkaminen tarkoittaa sitä, että monet isot elokuvat, kuten Hunger Games: Catching Fire, World War Z ja Transformers: Age of Extinction poistuvat striimauspalvelun valikoimasta – ainakin Yhdysvalloissa.

Syynä sopimuksen purkamiseen on se, että Epixin tarjoamat elokuvat ovat nähtävillä myös useilla muilla alustoilla sekä televisiossa, Netflixin pyrkiessä tarjomaan mahdollisimman paljon eksklusiivista sisältöä.

Netflix aikookin jatkossa keskittyä entistä enemmän oman sisältönsä tuottamiseen. Yhtiö on myös tehnyt Disneyn kanssa sopimuksen, jonka avulla Netflix voi tarjota käyttäjilleen The Walt Disney Companyn, Pixarin ja Marvelin elokuvia aiempaa nopeammin, kirjoittaa sisällöstä vastaava Ted Sarandos.

Epix lähti viisi vuotta kestäneen Netflix-sopimuksen jälkeen striimauspalvelu Hulun kelkkaan. Näin yhtiö voi jatkaa sisältönsä tarjoamista useille eri kanaville.

Kuva Netflixin tulevasta Beasts of No Nation elokuvasta, jonka on käsikirjoittanut ja ohjannut Cary Fukunaga (True Detective, Sin Nombre).

(Episodi/ML)

 

Lisää luettavaa