Nyt Netflixissä: Batman-klassikosta tehty synkkä ja aikuisille tarkoitettu elokuva – seksikohtaus aiheutti kohun

Netflixin valikoimaan on lisätty suoraan dvd:nä ja blu-rayna ilmestynyt Batman: The Killing Joke –animaatioelokuva vuodelta 2016.

9.2.2017 20:25

Synkässä animaatiossa mielisairaalasta karkaava Jokeri piinaa poliisipäällikkö Gordonia ja tämän tytärtä. Tarkoituksena on todistaa Batmanille, että yksi huono päivä voi tehdä kenestä tahansa mielipuolen.

The Killing Joke perustuu Alan Mooren ja Brian Bollandin vuonna 1988 ilmestyneeseen sarjakuvaan, joka on yksi kaikkien aikojen ylistetyimpiä Batman-tarinoita.

Lähdemateriaali on sen verran raju, että animaatio sai R-ikärajan, joten alle 17-vuotiaat saavat katsoa sen vain aikuisen seurassa.

Aikuiseen makuun tehty elokuva sai ilmestyessään ristiriitaisen vastaanoton. Etenkin tarinaan tehtyjä lisäyksiä parjattiin kovasti.

Alkuperäinen sarjakuva on suhteellisen lyhyt, joten tarinaan alkuun lisättiin aivan uusi juonikuvio, jotta animaatiosta saatiin elokuvan pituinen. Lisätyissä kohtauksissa Batman muun muassa harrastaa seksiä Batgirlin kanssa. Sosiaalisessa mediassa seksikohtaus aiheutti kohun ja raivoa.

Katso traileri alta.

Lähteet: Allflicks, Rotten Tomatoes

Lisää luettavaa