”Netflixissä ei ole enää mitään erikoista” – House of Cards -tekijällä meni usko striimijättiin

Tuleeko omaan sisältöönsä rohkeasti rahaa syytävästä Netflixistä Hollywoodin jätti, josta kukaan ei uskalla puhua pahaa?

15.9.2016 11:32

The Hollywood Reporterin laajasta Netflix-jutusta selviää, että kaikki striimijätin kanssa työskennelleet eivät suinkaan pidä yhtiötä sisällön pelastajana.

Useita omia sarjoja tuottanut ja ihmisten katselutottumuksia muuttanut Netflix alkaakin saada noottia tekijöiltä, joille Netflix näytti aikoinaan hienolta mahdollisuudelta taiteilijoiden kannalta.

Yksi näistä on House of Cards -sarjan tuottaja Dana Brunetti, joka on ollut lakiongelmissa Netflixin kanssa Relativity-yhtiönsä takia.

”Netflixissä ei ole enää mitään erikoista”, Brunetti sanoo. ”Heillä oli ensimmäisen siirron tekijän etu digitaalisessa striimauksessa, ja he antoivat taiteilijoille enemmän valtaa, mutta nyt heistä on tullut samanlainen kuin mistä tahansa perinteisestä kanavasta tai studiosta. Ja kilpailijoita riittää.”

House of Cardsin luoja ja showrunner Beau Willimon jätti sarjan neljännen kauden jälkeen, sanoen haluavansa siirtyä uusien töiden pariin, mutta THR:n lähteiden mukaan poistumisesssa oli muitakin syitä. Sivusto kertoo Willimonin taistelleen Netflixin antamia kommentteja ja muutosehdotuksia vastaan, kunnes päätti lopulta luopua leikistä.

Lisää luettavaa