Nicolas Cage ja ohjaaja avoimessa sodassa tuottajia vastaan: ”Elokuvamme riistettiin meiltä”

17.10.2014 11:53

Ohjaaja Paul Schrader, tuottaja Nicolas Winding Refn ja näyttelijät Nicolas Cage sekä Anton Yelchin ovat nousseet protestiin uuden elokuvansa tuotantojärjestelmää vastaan, Indiewire kirjoittaa.

Tapaus liittyy poliittiseen trilleriin Dying of the Light, joka saa Yhdysvalloissa ensi-iltansa joulukuussa.

Schraderin mukaan hän käytti hankkeen toteuttamiseen kahdeksan vuotta. Leikkausvaiheessa ohjaajan, tuotantoyhtiöiden ja rahoittajien välille syntyi erimielisyyttä lopputuloksen toteutuksesta. Schraderin mielestä tuotanto riisti tuolloin elokuvan hänen käsistään.

Ohjaaja kirjoittaa Facebookissa: ”Elokuva, jonka kirjoitin ja ohjasin, vietiin minulta. Se leikattiin uudestaan ja sen musiikki vaihdettiin ilman, että sain vaikuttaa lopputulokseen.”

Schrader julkaisi Facebookissa kuvan. Siinä hän, Cage, Refn ja Yelchin ovat pukeutuneet paitoihin, joihin on printattu tuotantosopimuksen kohta, jonka mukaan kukaan tekijöistä ei saa julkisuudessa lausua elokuvasta mitään kielteistä – muuten tuotannolla on oikeus haastaa tekijät oikeuteen.

Indiewiren Anne Thompson yritti saada Schraderia antamaan tilanteesta lausunnon. Ohjaaja sanoi Thompsonille, että hänen huulensa ovat sopimuksen sinetöimät.

Thompson kirjoittaa, että näin ollen Dying of the Lightia markkinoidaan Schraderin elokuvana, vaikka se ei oikeasti ole hänen luomuksensa, eikä Schrader saa ilmaista vastarintaa tai vetää nimeään tuotannosta.

Schrader on maailmankuulu riippumattomien elokuvien käsikirjoittaja ja ohjaaja. Hänen ohjauksiinsa kuuluvat muun muassa Amerikan Gigolo (1980), Kissaihmiset (1982) ja The Walker (2007).

”Hävisimme taistelun”, Schrader kirjoittaa Facebookissa.

(Episodi / SL)

Lisää luettavaa