Nyt Netflixissä: Koukuttava jännityssarja saa viisi tähteä – Pureskeltavaa riittää lopputekstien jälkeenkin

Dark on yliluonnollinen mysteerinäytelmä.

19.12.2018 10:14

Netflixin saksalainen mysteerisarja Dark käsittelee aikaa ja ihmisen voimatonta roolia siinä. Onko ihmisellä mahdollisuus vaikuttaa omiin valintoihinsa vai olemmeko kaikki vain osa suurta seikkailua, joka on valmiiksi määrätty toteutumaan yhä uudelleen ja uudelleen?

Nuori poika katoaa ydinvoimalan lähistöllä ja ilmassa kipinöi samat tunnusmerkit kuin 33 vuotta aiemmassa tapauksessa. Poliisi ja alueen pieni kyläyhteisö ovat hämillään ja paniikissa.

Tapahtumia seurataan useassa ajassa ja usealla rintamalla laajan hahmokatraan voimin, kun lapsuudesta asti toisensa tunteneet perheet purkavat ahdistustaan eri tavoin.

Dark on tyylikkäästi tehty, yliluonnolliseen viittaava jännitysnäytelmä, joka ripottelee vihjeitä siellä täällä ja jättää lankojen yhdistämisen pitkälti katsojan tehtäväksi. Moni yksityiskohta jää täysin vaille selitystä.

Tästä huolimatta – tai ehkä juuri tästä syystä – Dark on fantastiset elementit mysteereissään hyväksyville koukuttava merkkiteos, jossa riittää pureskeltavaa vielä lopputekstien jälkeenkin.

Tähdet ★★★★★

Jani Svensk

Lisää luettavaa