Nyt Netflixissä: Polkupyöräilevä toimintasankari New Yorkin kaduilla – päätähti joutui pahaan onnettomuuteen elokuvan kuvauksissa

Fillarilähetistä kertova Premium Rush on lisätty Netflixiin.

8.6.2017 12:53

Käsikirjoittajana paremmin tunnetun David Koeppin (Jurassic Park, Panic Room) ohjaamaa Premium Rushia voisi kuvata ympäristöystävälliseksi toimintaelokuvaksi.

Vuonna 2012 valmistuneessa elokuvassa kaahaillaan New Yorkin kaduilla, mutta kulkuneuvona käytetään hiilijalanjälkeä kasvattavan auton sijaan polkupyörää. Toimintasankarikin näyttää syöneen enemmän soijapapuja kuin lihashormoneja.

Jarrutonta fiksipyörää suosiva lähetti (Joseph Gordon-Levitt) saa tehtäväkseen toimittaa tavallista arvokkaamman pikakirjeen Chinatowniin. Perässä seuraa lähetystä havitteleva peliaddikti (Michael Shannon).

Alkuasetelma vaikuttaa aluksi liiankin simppeliltä, mutta siitä kasvaa sykettä nostattava takaa-ajoseikkailu. Koepp ei ole keksinyt pyörää uudestaan, mutta kekseliäs epälineaarinen rakenne, näyttävät fillarointikohtaukset ja kännykän karttasovellusten käyttö muodostavat vetävän kokonaisuuden.

Elokuvan kuvauksissa Joseph Gordon-Levittille sattui paha onnettomuus, kun hän menetti pyöränsä hallinnan ja ajoi taksin perään. Näyttelijä osui takalasiin ja viilsi kätensä, johon tarvittiin 31 tikkiä, ennen kuin hän pystyi palaamaan takaisin kuvauspaikalle.

Tähdet ★★★

Jussi Huhtala

Premium Rush lisättiin Netflixiin 7.6. Katso alta kooste pyörästunttien tekemisestä.

Lisää luettavaa