Nyt Netflixissä: Voe rähmä! Brad Pittin uusi sotaelokuva on kuin Spede Pasasen tekemä Uuno-komedia – paitsi että se on huonompi

Brad Pittin uusi elokuva War Machine on saanut ensi-iltansa Netflixissä.  Striimipalveluihin erikoistunut Episodin toimittaja ei sotasatiirista innostunut.

8.6.2017 11:04

Netflixin odotettu sotasatiiri War Machine on kuin Spede Pasasen Uuno-elokuva. Ainoastaan huonompi.

Käsikirjoittaja-ohjaaja David Michôdin debyyttiohjaus, mahtava rikosdraama Animal Kingdom (2010), nosti Michôdin kertaheitolla seurattujen ohjaajien listalle. War Machine on odotettuun tasoon nähden mahalasku.

Brad Pitt esittää rautakangen syönyttä armeijajäärää, jolle asiat ja konfliktit ovat yksinkertaisia: on vain voitto. Haasteet eivät lannista, koska niitä ei ole – ne eivät yksinkertaisesti kuulu kenraalin egoistiseen maailmankuvaan.

Suuren johtajan on tarkoitus siivota Afganistanin pitkäksi venähtänyt sota pakettiin ja poistua paikalta voittajana. Moraalinen tappio ei vilahda edes mielessä ennen kuin on liian myöhäistä.

Pittin fyysinen komedia, epäuskottava puheääni, koukkukäsi ja tanko persiissä hölkkä vanhenevat puolen tunnin jälkeen ja elokuvan muu sisältö on yhtä ohutta.

Sotakoneiston älytöntä uskoa omaan tekemiseensä kritisoiva sanoma on tärkeä, mutta ei mene perille näin keskeneräisesti esitettynä.

Jani Svensk

Tähdet ★★

War Machine julkaistiin Netflixissä 26. toukokuuta. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa