Nyt se on selvitetty: mitä leffatreffeillä kannattaa katsoa ja mitä ei – sorry, genrenörtit!

7.4.2016 14:32

Seuranhakupalvelu Eliittikumppani on kysellyt palvelun suomalaisilta, ruotsalaisilta ja norjalaisilta käyttäjiltä suhtautumista elokuviin ja treffailuun. Vaikka hiljaisuutta edellyttävä elokuvateatteri ei ehkä olekaan paras paikka tutustua toiseen, voi se olla turvallisen oloinen ensiaskel, sillä 56 prosenttia kyselyyn vastanneista voisi lähteä ensitreffeille elokuviin.

Kyselyssä tiedusteltiin myös sopivimpia ja epäsopivimpia lajityyppejä ensitreffeillä katseltavaksi. Suosituin vastaus oli romanttiset komediat – antavathan ne yleensä positiivisen kuvan inhimillisistä pyrkimyksistä kontaktiin vastakkaisen sukupuolen kanssa. Toiseksi suosituin lajityyppi oli komedia yleensä. Episodi olettaa, että vastaajien mielessä eivät ole olleet kaikkein härskeimmät törkykomediat vaan ensikontaktiin soveltunevat paremmin hieman kevyemmät huumorielokuvat.

Eliittikumppani myös listasi vastaajien suosikit romanttisten komedioiden saralta. Ne olivat Pretty Woman (1990), Neljät häät ja yhdet hautajaiset (1994), Love Actually (2003), Bridget Jones – elämäni sinkkuna (2001) sekä Notting Hill (1999). Hugh Grant siis rulettaa edelleen!

Entä mitä ensitreffeillä ei kannata katsoa? Vastaajien mukaan vähiten innostavat vaihtoehdot olivat kauhu- ja tieteiselokuvat sekä länkkärit. Intohimoisten fanittaja-sinkkujen kannattaa siis ainakin alkuun valita kultainen keskitie ensitreffeillä elokuvateatterissa. Mutta onneksi vääräkään valinta ei ole romanssin este, jos molemmat ovat samaa mieltä elokuvan laadusta. Peräti 33 prosenttia vastaajista oli nimittäin sitä mieltä, että samanlainen elokuvamaku on tärkeä yhdistävä tekijä.

Kuvassa Richard Gere ja Julia Roberts Pretty Womanissa.

 

Lisää luettavaa