Odotukset heräävät: palkittu ohjaaja vuosien tauon jälkeen teatterielokuvan puikkoihin

Käsikirjoittaja-ohjaaja adaptoi oman näytelmänsä valkokankaalle.

29.9.2016 18:00

Useita erinomaisia elokuvia käsikirjoittanut ja ohjannut David Mamet (House of Games, Glengarry Glen Ross, State & Main) palaa teatterielokuvan pariin kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

Mamet adaptoi ja ohjaa vuoden 1988 Speed-The-Plow -näytelmäänsä perustuvan elokuvan, joka kertoo Hollywood-pamppu Bobby Gouldista, jonka on pakko löytää jostain hittielokuva. Hommaan sekoittuu myös viehättävä sihteeri Karen, jonka kaikki yhtiön miehet yrittävät saada sänkyynsä. Karenilla on kuitenkin omat noususuunnitelmansa Hollywoodissa.

Speed-The-Plow’n ohjaajaksi oli alun perin kiinnitetty Michael Polish (The Astronaut Farmer), mutta tämä jättäytyi projektista, jolloin Mamet päätti ohjata sen itse.

Alkuperäisen näytelmän pääosissa nähtiin Joe Mantegna, Ron Silver ja Madonna. Myös Lindsay Lohan on nähty Speed-The-Plow’n pääosassa, kun näytelmää esitettiin Lontoon West Endissä vuonna 2014.

Mametin edellinen teatterielokuva on vuoden 2008 Redbelt. Vuonna 2013 Mamet käsikirjoitti ja ohjasi Al Pacinon ja Helen Mirrenin tähdittämän HBO-elokuvan Phil Spectorin.

Lähde: Deadline

 

Lisää luettavaa